Cukrot használtok a mindennapokban, vagy egyéb édesítöszert?
Répacukrot használok mindenbe. Ezt szoktam meg gyerekkorom óta.
Magára a cukorrépából készült cukorra egyáltalán nincs szüksége a szervezetnek. A belőle készülő szénhidrátot mással is be lehet vinni. A szervezetnek szőlőcukorra van nagy szüksége.
Kizárólag csak cukros dolgokat vagyok hajlandó fogyasztani, nekem az édesítő és az édesítős cuccok túl édesek, a számban ott marad valamilyen gejles utóíz.
Sajnos alig kapni normális üdítőket, mindent amit szerettem már elrontották, pl imádtam a Traubit, meg a Márkát, de mióta édesítős nem tudom meginni, ugyanígy vagyok a Nestea-vel is mivel már abban is stevia van.
Amúgy tök mindegy, hogy stevia, aszpartám, eritrit vagy bármi más, nem tudom elfogyasztani.
Kandiscukrot használok. Napi 2-3 kis kockát a kávémba.
Egyébként semmit nem cukrozok, a süteményekbe is mértékkel teszek, és a barna cukrot preferálom.
Nem szeretem a túlédes dolgokat.
Sima mezei fehér kristálycukrot.
És szeretünk mindent édesen, sok fogy. (Nem vagyunk elhízottak)
igen, cukrot használok a reggeli kávémba ...
a teát nem szeretem édesen, süteményt ritkán sütök, de ha igen, abba is cukrot használok.
nagyjából egy kilónyi megy el egy hónap-5 hét alatt...nyáron, a befőzési szezonban nyilván több.
Amikor tehetem, mézet. Méhészkedünk, így mindig van is kéznél több fajta méz is. Máskor cukrot.
Egy ideig átálltam a mesterséges édesítőkre, többfélét kipróbáltam, de sajnos előbb-utóbb mindre elkezdtem elég rosszul reagálni: egyre kellemetlenebbnek éreztem az ízüket, aztán már kifejezetten émelyegtem tőlük, elment az étvágyam, szédültem. Így inkább elhagytam őket. A steviának sem bírtam az ízét.
A szervezet élelmi szénhidrátigénye nulla, sima cukrot pedig aztán végképp nem kell bevinni.
Most épp leállóban vagyok az eritritről. Extrém ritka, durván édességes napjaimon (amikor jégkrémet akarok enni s még nem fejlesztettem ki, csak telenyomom cukoralkohollal) 10g, normál napon 1-2g vagy semennyi fogy.
Édességet gyakran eszem, de ahhoz nem kell édesítő. Nálam ez trükkös, mert édes gyümölcsök sem igen férnek bele a szénhidrátkeretembe, de azért megoldom. Elég régen szoktatom magam a szolidabb édességhez s egy csomó édes alapanyag van.
Kiegészítem az előbbieket.
A stevia mellékízétől falnak megyek, az aszpartámról s társairól nem is beszélve. A xillit jó, de szénhidrátos, bár pár gramm nem sok vizet zavar. Az eritrit eleinte annyira nem ízlett (bár nem íznek, hanem édesítőnek használom), most már szeretem s nagyon édesnek érzem, pici kell belőle.
A kávéba és a kakaóba nekem elég a kókusztej vagy tojástej, úgy már nem keserűek (bár ez a kávé fajtáján s perse mennyiségén is múlik), kifejezetten édesnek pedig nem kell lenniük.
Az eritrit előtt egyébként xillitet használtam, azelőtt nádcukrot és sok mézet. Ma is szeretem a mézet, de ugye tömény cukor s ez az én életmódomba nem illik, nem esik annyira jól a sok szénhidrát. Attól még pótolhatatlan, egyedi, finom ételnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!