Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nektek melyik a kedvenc...

Nektek melyik a kedvenc kávétok? :D

Figyelt kérdés

2015. jún. 22. 15:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
16 db kis tasak? ilyen 3 az 1-benes?
2015. jún. 22. 21:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Az első az kapszulás kávé, tehát 16 kapszula.

Amit én írtam, a szemes annak 4-6.500 között mozog kilója, attól függően hol veszed és akciós-e. Egy kiló több hónapra elég. Azt hiszem, van fél kilós kiszerelés is.

Ha belegondolunk mondjuk annak ellenére, hogy a minősége sokkal jobb, mint a kapszulás/előre őrölt/pad, olcsóbb az egész szemes mivel nyilván a feldolgozása is olcsóbb (ugye elmarad az őrlés és az extra kis tasakokba csomagolás ára).

A kapszulából 16*8g (128g) 1600 ft körül mozog, tehát 1kg 12.800. Azért ez elég durva különbség - minőségben feleannyit sem nyújt, de árban a duplája. Cserébe viszont megvan annak a kényelme, hogy nem kell egy őrlős gépet karbantartani, rendszeresen tisztítani, és csak bedobsz egy műanyagtasakot, és kész is a kávéd.

2015. jún. 22. 21:39
 13/15 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm szépen :)
2015. jún. 22. 21:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

jó kávéból espresso feketén, esetleg melange

kevésbé jó kávéból latte

kedvenc nincs, minimum lavazza v. illy legyen, ritkán veszek kávét, de akkor nem tchibo-t meg társait akarom inni...otthonra nem veszek ennél drágábbat, mert nem iszok annyit, de ha elmegyek valami normális kávézóba, akkor ott nem sajnálom a jó kávéra a pénzt, mivel az csak egy-egy csésze

2015. jún. 22. 23:00
 15/15 anonim ***** válasza:
75%
Jelenleg itthon Reko Yirgacheffe van, mosott eljárással feldolgozott etióp 100% arabika, Yirgacheffe-ből, a Reko mosóüzemből, a Gardelli által pörkölve. Elég drága, egy kiló 15.000 Ft fölött van, 250g-os kiszerelésben lehet kapni. Mit ne mondjak, hihetetlen jó kávé! Az egyik legfinomabb, amit eddig ittam.
2015. jún. 23. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!