Ha egy mai magyar visszamenne a 80-as évekbeli Magyarországra, akkor gyomorrontást kapna a korabeli ételektől, csapvíztől?
Figyelt kérdés
2015. jún. 10. 18:39
11/12 anonim válasza:
Az élelmiszeripar akkor sokkal kevesebb mesterséges anyagot használt, az emberek is sokkal több friss élelmiszert fogyasztottak. A hentesnél a legtöbb baromfi például háztól vásárolt volt, ma ezt méregdrágán megveheted "Tanyasi csirke" néven. Ez akkoriban nem extra volt, hanem normális.
Ugyan télen nem nagyon lehetett friss paradicsomhoz jutni, ugyanakkor amit nyáron vettél annak paradicsom íze volt.
A csapvíz most is iható, akkor is jó volt.
Annyi talán a legfőbb különbség hogy sokkal kevesebb "kényelmi ételt" (Knorr és társai) fogyasztottak az emberek, és több disznóhúst mint manapság.
12/12 anonim válasza:
Én szeretnék visszamenni néha kajálni :-D. A nyolcvanas évek elején születtem, és emlékszem az ízekre. Nagypapámnál, falun: a csirke ízes, finom volt. Szegény családom nem kap sült csirkecombok, mert hányok attól a felfújt büdös szartól, amit most húsnak nevezünk. Szerencsére disznókat nem tartott, így ezen a téren nincs összehasonlítási alapom. :-D Ami már nagyon él bennem: a zöldségek sokkal finomabban voltak, nem felfújt, halszagú, íztelen valamik. Pl a paradicsom... Mindennek más íze volt, manapság meg csomó mesterséges kaját lehet kapni. Nehéz is kikerülni teljesen :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!