Miért rizseshús a rizseshús?
eddig még sosem gondolkoztam ezen, de amúgy tök jogos a kérdés :D
ha teljesen bele akarunk menni, akkor a rizsszemekből biztos hogy több van benne, mint a húsból.
Az ide járók versenyeznek, hogy ki tud abszurdabb marhaságot kérdezni? Arány szerinti elnevezés? Akkor a töltött káposztát minek neveznéd? Abban miből van a legtöbb?
A nyelv nem logikus, ahogy ezt már leírta egy-két ember. Nem logikázunk, hogy ezt így kéne, azt meg amúgy, mert az ilyen gondolatmenet szerint nem létezhet "sétálóutca" sem, hiszen nem is sétál, meg "hálószoba" sem, hiszen a szoba sem hál, sem "evőeszköz", hiszen az eszköz nem eszik, sem "ivóvíz", hiszen a víz nem iszik!
Rizseshús a neve, mert pár száz évvel ezelőtt eleink így nevezték el, és nekünk semmi okunk nincs rá a világon, hogy mától elkezdjük másképp hívni, csak azért, mert néhány agyalágyult önjelölt nyelvészkedőnek nem tetszik.
A témával kapcsolatban ajánlom figyelmedbe Szepesi Gyula Nyelvi babonák c. könyvét!
Én múltkor ugyanezen a kérdésen gondolkoztam el, de a tejeskávénál:D.. Inkább kávéstej, de mindegy. Ettől szép ez a nyelv.(L)
16L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!