Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a a paradicsom? Zöldség...

Mi a a paradicsom? Zöldség vagy gyümölcs?

Figyelt kérdés
Én azt vallom hogy gyümölcs,és azzal szoktam érvelni hogy mondjanak bogyós zöldséget.Nem azt kérdezem hogy mire használjuk meg ilyesmi hanem konkrétan irodalomba foglaltak alapján mi a paradicsom?

2015. máj. 20. 20:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
rosszul írtam de remélem írthető :D
2015. máj. 20. 20:45
 12/21 schocko ***** válasza:
Természetesen zöldség, a burgonya testvére, ugyanazok a betegségei és kártevői is...
2015. máj. 20. 20:49
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

Mindegy, minek nevezzük, a lényeg, hogy egészséges!

.

Általánosan elfogadott, hogy ami virágból lesz, az gyümölcs, aminek szárát vagy gyökerét esszük, az zöldség.

.

Kivétel: karfiol, brokkoli, mert az bizony maga a virág(zat)!

2015. máj. 20. 20:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"ami virágból lesz, az gyümölcs"

Paprika? cukkini? padlizsán? Tök? ezek is gyümölcsök?

Amúgy a paradicsom nekem zöldség.

2015. máj. 20. 21:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen, a padlizsán és a tök is bogyós gyümölcsnek tekinthető, de már írták, hogy ezek nem tudományos fogalmak. A konyhában zöldségnek nevezzük, mert zöldségként használjuk, de gyümölcsnek mondva sem helytelen, bár valószínűleg senki nem fog tököt érteni a gyümölcs alatt. Diót még talán :D De azt sem szokás.
2015. máj. 20. 21:35
 16/21 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés legalább olyan vitát váltott ki, mint a "Malacka a micimackóból fiú vagy lány?" :D Mindneki mást mond.
2015. máj. 20. 22:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Amerikában egyszer régen hoztak egy intézkedést, ami a zöldségeket és a gyümölcsöket eltérő módon érintette, akkor a paradicsomot az előbbiek közé sorolták. Szóval ott és akkor jogilag zöldségnek számított.
2015. máj. 20. 23:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló, a paradicsom mióta sós?... ha megsózzuk akkor igen de amúgy meg édeskés íze van.
2015. máj. 21. 02:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Én eszem gyümölcsként és zöldségként is. :-)

Nyáron, a kertben, a napon érlelt, nagy, lédús, édes paradicsom isteni csak úgy magában, mint a gyümölcs.

2015. máj. 21. 09:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Hetente felteszik ezt a kérdést, de hivatalosan gyümölcs.
2015. máj. 21. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!