Mi a a paradicsom? Zöldség vagy gyümölcs?
Figyelt kérdés
Én azt vallom hogy gyümölcs,és azzal szoktam érvelni hogy mondjanak bogyós zöldséget.Nem azt kérdezem hogy mire használjuk meg ilyesmi hanem konkrétan irodalomba foglaltak alapján mi a paradicsom?2015. máj. 20. 20:18
11/21 anonim válasza:
rosszul írtam de remélem írthető :D
12/21 schocko válasza:
Természetesen zöldség, a burgonya testvére, ugyanazok a betegségei és kártevői is...
13/21 anonim válasza:
Mindegy, minek nevezzük, a lényeg, hogy egészséges!
.
Általánosan elfogadott, hogy ami virágból lesz, az gyümölcs, aminek szárát vagy gyökerét esszük, az zöldség.
.
Kivétel: karfiol, brokkoli, mert az bizony maga a virág(zat)!
14/21 anonim válasza:
"ami virágból lesz, az gyümölcs"
Paprika? cukkini? padlizsán? Tök? ezek is gyümölcsök?
Amúgy a paradicsom nekem zöldség.
15/21 anonim válasza:
Igen, a padlizsán és a tök is bogyós gyümölcsnek tekinthető, de már írták, hogy ezek nem tudományos fogalmak. A konyhában zöldségnek nevezzük, mert zöldségként használjuk, de gyümölcsnek mondva sem helytelen, bár valószínűleg senki nem fog tököt érteni a gyümölcs alatt. Diót még talán :D De azt sem szokás.
16/21 anonim válasza:
Ez a kérdés legalább olyan vitát váltott ki, mint a "Malacka a micimackóból fiú vagy lány?" :D Mindneki mást mond.
17/21 anonim válasza:
Amerikában egyszer régen hoztak egy intézkedést, ami a zöldségeket és a gyümölcsöket eltérő módon érintette, akkor a paradicsomot az előbbiek közé sorolták. Szóval ott és akkor jogilag zöldségnek számított.
18/21 anonim válasza:
Első válaszoló, a paradicsom mióta sós?... ha megsózzuk akkor igen de amúgy meg édeskés íze van.
19/21 anonim válasza:
Én eszem gyümölcsként és zöldségként is. :-)
Nyáron, a kertben, a napon érlelt, nagy, lédús, édes paradicsom isteni csak úgy magában, mint a gyümölcs.
20/21 anonim válasza:
Hetente felteszik ezt a kérdést, de hivatalosan gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!