Tortát sütök, ki kell vajazni a tortaformát de pont az nincs otthon. Mivel helyettesítsem?
A tortaforma aljába egy szabott sütőpapír, vagy csak azt kikenni zsírral (olajjal) liszttel megszórva.
Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert nem nem tud feljönni.
Sütőpapírral - az aljába egy, az oldalára vágsz egy csík formát és beleteszed. NEM KELL KIOLAJOZNI vagy zsírozni vagy vajazni a sütőpapírt SOHA!!!. Ahogy lisztezni SEM! A második nagy hülyeséget írt.
Egyszerűen beleteszed a sütőpapírt és arra öntheted a tésztát.
Piskóta alá eleve nem lisztezünk, az a kelesztett tésztához kell csak!
Alternatíva: olívaolaj, repceolaj, vagy bármilyen olaj. legrosszabb esetben étolaj vagy margarin is megfelel, de ezeket csak nagyon vékonyan, nehogy érződjön az ízük.
A zsírt semmi esetre sem ajánlanám, mert azt akármilyen vékonyan kened, szagolni és érezni lehet majd a tortán sajnos.
Anyám sosem lisztezett semmit, de szakácskönyvekben én is láttam, de nem tudom, mire jó.
Én szilikonban sütök és kész. Tepsibe pedig szilkonos sütőpapírt teszek. Aki kerüli a szilikont, az pedig zsiradékot használ. Ha én ezt tenném, kókuszzsírt használnék, a sütijeimben is az van, ha valamiért plusz zsiradék kell bele. Anyám olajat használt ilyenkor.
Az állati zsiradék sokszor túl jellegzetes ízű, de ehhez nem nagyon értek, azzal nem élek.
Harmadik,jó lenne, ha a szövegértelmezésedet fejlesztenéd. Olvasd el mégegyszer a válaszomat, hátha megérted.
Vagy sütőpapír, vagy az forma aljának kikenése/lisztezése volt a válaszom, és nem a sütőpapír kenegetése.
Gondolkozz mielőtt lehülyézel másokat..ha megkérhetlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!