Ártalmas-e az aszpartam?
Csak irreális mennyiségben fogyasztva de mi nem az olyan esetben?! Az ok, hogy kicserélik, hogy van egy kis utóíze, olyan mint a kartonlapnak. 2005 -ben próbálták ráfogni, hogy rákkeltő, de hidd el nekem csak akkor fog rákot kelteni ha össze gyúrsz egy 100 gramra valót és hozzá vágod egy rákhoz. Menj fel natural hírekre, és amit ott látsz pont az ellenkezője minden a valóságnak. Próbálják még azt is ráfogni, hogy idegméreg, de ez is csak az usából ered ahol pár elfajzott "szülő" nem bír mit kezdeni a cukron felnőtt kölkeivel és próbálják valamire ráfogni, ennek az eredménye ez a kép is. :
Mert a sok agyhalott nem érti mi az a bojkott, ha nem tetszik nem kell venni, igaz kicsit elkanyarodtam, de a lényeg, hogy csak a neve olyan ijesztő.
Tessék egy megbízható forrás:
A weborvost megbízható forrásnak titulálni olyan, mintha a politikusokat igazmondóknak tartanánk... :))
Idézet Hans-Ulrich Grimm: A leves hazudik c. könyvéből:
"Amikor 1990-ben a brit The Guardian beszámolt arról, hogy a gyártó azokat a NutraSweet-teszteket, amelyeket az amerikai engedélyezési hivatalhoz nyújtottak be, meghamisította, a szer iránt a bizalom némiképp megingott. Újabb vizsgálatok megerősítették a rákgyanút. Egy 1996-os, az USA-ban megjelent neurológiai tanulmány szerint az agytumor előfordulások hirtelen megugrása a nyolcvanas évek közepétől a NutraSweet megnövekedett fogyasztásának következménye. A The Lancet című tudományos orvosi lap által 1997 elején nyilvánosságra hozott, a „Palm Beach Institute for Medical Research”-től származó tanulmány szintén az agytumorok számának növekedéséről, valamint zavartsági állapotokról, görcsökről, depresszióról számol be. A szerzők azt követelik, hogy tiltsák be az aszpartám használatát élelmiszerekben. A gyártó kíméletlenül nekitámad a kritikusoknak, és olyan tanulmányokra hivatkozik, amelyek az anyag ártalmatlanságát bizonyítják. Ám a düsseldorfi tartományi bíróság szigorú feddésben részesíti: az egymásnak ellentmondó tudományos vélemények miatt nem kifogásolható az édesítőszer kritikája."
"A kormányok, akik az engedélyezésért végül is felelnek, valamint az élelmiszeripar mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók csak egészségre ártalmatlan élelmiszerekhez jussanak." - írják a weborvosos cikk végén. Sajnos ennek pont az ellenkezője igaz. Most nem kezdem el elemezni, hogy a mesterséges adalékanyagokon kívül még milyen alattomos módszerekkel hajtanak végre globális népességcsökkentést, csak annyit kérdezek: mi az a szükróz? Mert a Google keresés többek között ezt is kidobta:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Vagyis ha szukrózról, tehát szacharózról van szó, ami a finomított cukor, akkor gyakorlatilag az egyik mérget a másikra cserélik. Viszont aki bármilyen kólát iszik, az nem csak az azt édesítő cukorral vagy mesterséges édesítővel mérgezi magát, hanem az egyéb összetevőivel (pl. foszforsav) is. Miért nem jó a víz?
"Idézet Hans-Ulrich Grimm: A leves hazudik c. könyvéből: "
És ki az a Hans-Ulrich Grimm? Ő megbízható forrás? Vagy a The Lancet ? Vagy a Palm Beach Institute for Medical Research?
Honnan tudod eldönteni, hogy melyik forrás megbízható és melyik nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!