Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Itt mindenki csak egészségtele...

Itt mindenki csak egészségtelen, ódivatú parasztkajákat eszik?

Figyelt kérdés

Az összes "nálatok mi volt az ebéd" kategóriájú kérdésnél 90%ban rántotthús, krumplistészta, tésztaféle, vagy pörkölt szerepel..

Hol maradnak az egészségesebb kaják? Azokat senki nem eszi itt?

2015. ápr. 18. 14:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%

Megint egy olyan dolgon vitázunk, ami teljesen felesleges.

Felmész a tesco honlapjára, megnézed az egyes ételek mennyibe kerülnek, elosztod a kalória tartalmával, és meglátod hogy a saláta vagy a tészta az olcsóbb-e.

De bárki aki elvégezte a 8 osztályt, tudja hogy a tészta, zsír, szalonna, krumpli fajlagos ára jóval alacsonyabb, mint a saláta és grillcsirke/hal fajlagos ára.

A kérdezőnek pedig azt mondanám, hogy a rántott húsok nem hiszem hogy egészségtelenek lennének. A legtöbb országban igen nagy kultúrája van, a legtöbb nyugati étterem kínálatában megtalálható. Semmiképp nem nevezném parasztnak.

Szintúgy a pörkölt, ami az egekig marasztalt indiai gasztro-kultúrának, vagy a francia konyhának is az egyik alappillére.

A tésztáról pedig már-már akaratlanul is a rendkívül egészségesnek titulált olasz konyha jut az eszembe.

Krumplistésztát én magam nem eszek, de gondolhatod, hogy aki azt a szart tolja a fejébe, az nem jókedvében teszi..

2015. ápr. 18. 16:10
 12/22 anonim ***** válasza:
53%

Jajj, biztos te is olyan vagy mint az egyik nő ismerősöm. Állandóan fényképezgeti a hiper-szuper egészségesnek hitt kajáit, és feltöltögeti facebook-ra. A hozzávalók felét nem lehet megtalálni egyetlen szupermarketben sem, a hozzávalók másik feléről meg életemben nem hallottam. Mindenhez odaírja, hogy:. Naaaaagyon alacsony CH <<<

Csak ez a lányka meg fújhatja a tudományát, ha nyíltan vállalja, hogy hétvégente meg gyógyszerre alkoholizál.

Az egyik srác ismerősöm meg amellett kampányolt, hogy az egészséges kaja is ugyanannyiba kerül, és a példa kedvéért le is írt egy minta étrendet.

Ami olyan reggelivel kezdődött, hogy 40g zabpehely, 200 ml zsírszegény tej, meg fenetudja hány gramm fehérjepor turmixnak elkészítve...

Tízóraira egy csésze kávét, és egy almát javasolt.

Ebédre párolt zöldbabot rizzsel

Vacsorára szintén párolt zöldbabot rizzsel, csak több zöldbabbal.

1. Ez a srác egy szinte nulla forgalmú kisboltban eladó, ahol egész nap ül.

2. Miért egészséges a fehérje por, mikor fingat, böfögtet, ragyásít...?

3.Ennyi pénzért mint ez, állítson elő folyamatosan, változatos, megunhatatlan egészséges étrendet.

<<<cinikus vigyor<<<

2015. ápr. 18. 18:31
 13/22 anonim ***** válasza:
43%

#12: S a nagyon alacsony ch mellé legalább alacsony zsírtartalmú, ergo alacsony energiatartalmú is a cucc? Mert egyesek erre vannak rácuppanva, rejtély számomra, miből merítik az energiát, mert csirkemellből én még fogyáskor sem tudnám bevinni, amit kell (s az drága lenne és fehérjemérgezést kapnék, plusz nem enném meg).

Amúgy kinek hogyan tetszik, ugye. Az alacsony ch nálam is megvan, nekem bejön. A pörkölttel pl. nem tudom, mi a baj, amennyiben jóféle húsból van. Bár én ritkán eszem húst. Ma kivételesen igen, lazac volt (szegények vagyunk s az a legolcsóbb, ha halcsont néven veszi az ember a szinte hulladék nélküli hatalmas szeleteket. egy kis szálka és pici uszony van benne, a többi leginkább hús, bár én lehetőleg bőrös-zsírosat is veszek, finom) s zöldségek.

2015. ápr. 18. 21:19
 14/22 anonim ***** válasza:
60%

Előző voltam, néha kimarad valami... Mostez:

Egy átlagos ételköltségből rengetegféleképpen lehet étkezni. De még napi 500-ból is lehet jókat és szerintem speciel egészségesen enni, akár paleóban is, pedig az egyesek szerint drága s való igaz, sok olcsó alapanyag kiesik. Sok bolti ízfokozós, miegymásos izé pont hogy túlárazott. Én megveszem a jóféle házi tojást, szezonális zöldséget, olcsó lazacot (biztos egészségesebb lenne a vadlazac, később majd talán áttérek rá, évi párszor annyira sokat nem számít), kókuszzsírt, olajos magvakat jó áron s elvagyok. Nekem ennél jobb nem igazán kell.

2015. ápr. 18. 21:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"mert csirkemellből én még fogyáskor sem tudnám bevinni, amit kell "

Igen, nyilván ezért gyakorlatilag a legnépszerűbb hústermék testépítők között is, mert annyira energiaszegény... mielőtt hülyeséget írsz, gondolkozz már.

2015. ápr. 18. 21:26
 16/22 anonim ***** válasza:
46%

Nálunk vegyesen, persze ezek is vannak, de ezek sem zöldség nélkül.

Pl értsd-gulyás leves+krumplis tészta+ savanyúság

Pörkölthöz én általában tojásos nokedlit vagy rizses húst csinálok belőle, ehhez is megy a savanyúság, pl cékla, káposzta saláta stb.

Reggelire vagy vacsorára van rántotta-hagyma, paradicsom, paprika, gomba akármi más is, tükör tojás, méz, lekvár, különféle krémek-tojás, hús, hal, körözött krém és zöldséget is eszünk mellé.

Mi mindent megeszünk, de chipset, csokit, üdítőket, pékárukat nem szoktunk venni, én sütöm magam. Vajat használok, friss zöld fűszereket és idény gyümölcsöket, zöldségeket vásárolok. Inni vizet és gyümölcs teát szoktunk, reggelire tejet. Munkába viszünk gyümölcsöket is.

Mi fizikai munkát végzünk, nem vagyunk elhízva, de a krumplis tészta nem ódivatú parasztkaja, nem keres mindenki 200ezret, hogy csirkemell+saláta kombón éljen, majd fitness terembe töltse az ideje nagy részét. El lehet menni fizikai munkát végezni napi 12 órában, mellette háztartást végezni és nem lesz gondod az elhízással és a krumplis tésztával sem.

2015. ápr. 18. 21:48
 17/22 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó: a krumplistészta tápanyag-és vitamintartalma attól nem változik, hogy valaki fizikai vagy irodai munkát végez-e. Ugyanolyan egészségtelen, keményítővel és szénhidráttal teli, szinte minden vitamintól és ásványi anyagtól mentes étel, attól, hogy a szénhidrát nagyrészét elégeted.

MAgyarán pont ugyanúgy alultáplált vagy és a minőségi éhezés kategóriáját képviseled.

2015. ápr. 19. 11:25
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

Mi a párommal nem esszük az általad felsorolt ételek egyikét sem.(Kivétel a durum lisztből készült spagetti, kb havonta.) Havonta kb 40-50 ezer megy el kajára, nagyrészt párolt húsokat(csirke, hal, néha soványabb disznó), zöldségeket, gyümölcsöket, különböző magvakat eszünk. Jöhet a rizs is néha. A párom fizikai munkát végez és sosem panaszkodott, hogy nem birná a munkát ezekkel a kajákkal.

Igazából most le leszek pontozva, mert nem eszem meg a krumplis tésztát meg rántott húst.De fontos számomra az egészségem, nem tömöm magam fehér liszttel, cukorral, hiszen tudom, milyen hatással van a szervezetre ezek fogyasztása. Aki egész életében ezeken az egészségtelen ételeken élt, nyilván támadni fog itt mindenkit, aki tudatosabban mer étkezni. :)

2015. ápr. 20. 15:17
 19/22 anonim ***** válasza:
71%
#15: Ehhez nem kell gondolkodni, a csirkemell energiaszegény és szinte senki sem eszi kilószámra. A testépítők sem azzal laknak jól, inkább a fehérjét adja nekik, mert a fehérjetartalma elég jó, csupa fehérje és víz. A rizsben már sokkal jobban van kalória, bár a zsír az igazi :D Még zsíros ételből, fogyás alatt is viszonylag sokat kell enni, nem lenne poénos egész nap enni, bár ki mit szeret, ugye.
2015. ápr. 21. 02:51
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos egy tál krumplis tészta laktatóbb, mint egy tál saláta.

Plussz, lehet drága....

Legolcsóbb kenyér 200 ft (1kg), a saláta mellé meg még kell valami.

És nálunk káposztás tészta volt a kaja,de sültkrumplit, spagettit évek óta nem csinálunk.

2015. máj. 3. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!