Csokiszakértők, mennyire "egészséges" ez a csoki?
Vettem ma egy étcsokit, ezek az összetevők: kakaómassza, cukor, emulgeálószerek (szójalecitin), E 476 ), aroma.
Kakaó szárazanyag leg. 70 %
Az ilyenre mondják, hogy kevés mennyiségben jótékony hatású (lehet)? Bár az az E betű nem hiszem, hogy nagyon jót tesz...
A márka számít? Mert ez eléggé noname márka, cukrászboltban vettem.
Kóstoltam, nem túl édes, néha rágcsálnám, meg sütibe vettem.
Ja és mit jelent pontosan az, hogy a szárazanyag tartalom 70% ?
az ennyire sötét csoki szerintem egészséges (a szárazanyagtartalom itt a kakaóra utal) amúgy nem vagyok csokiszakértő.
Mindennek van E betűs kódja. még a kakaómassszának és a cukornak is. nem kell félni minden E betűstől
Köszi a választ. Persze a kakaó szárazanyag tartalmára utalnak, de az pontosan miből áll? És hogy kerül összefüggésbe a kakaómasszával, erre lennék kiváncsi.
Még valaki? :)
A csoki kb. kakaópor + kakaóvaj. Szerintem ezt hívják kakaómasszának.
"Kakaó szárazanyag leg. 70 % "
Ezt úgy értsd, hogy egy normál 100 grammos táblacsokiban legalább 70 gramm kakaó van. A többi kakaóvaj, cukor, stb.
téééényleg kakakóvaj és nem zsír... már értem miért hangzott furcsán :D köszi szépen.
amúgya kakaóvaj is kakaószármazék
Én mindenféle csokoládét imádok, és meggyőződésem, hogy - mértékkel!!! - semmi gondot nem okoz.
A 70%-os egyébként kifejezetten jó minőségű.
Tehát a csoki kakaótartalma 70%, a többi cukor, és minden ami fel van sorolva. És ez a 70% szerintem a kakaómassza, ami még bomlik kakaóporra és kakaóvajra valamilyen arányban. Ezt szűrtem le a válaszok és a net alapján, de ki tudja, sehol nem találom ezt pontosan leírva. A lényeg, hogy ez a csokk biztosan egészségesebb, mint sok másik. Sajnos sokkal okosabb nem lettem :D
Köszönöm szépen azért a válaszokat. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!