Mi volt a legdrágább étel amit fogyasztottál?
Kaviár, különleges csoki, sajt, vagy mi volt?
Megérte az árát az élmény?
Mondjuk az nem étel volt, hanem whisky. Egyik barátom kínált meg vele (de ne kérdezd a nevét, már nem emlékszem). N
Hogy kettesben whisky-ztünk és mert életemben először ittam, megérte (de nem szeretem a töményet :D :( ).
A kaviár, meg a szarvasgomba önmagában nem annyira drága, mivel nyilván fűszerként csak nagyon keveset használsz fel. A kilója hiába tűnik soknak.
Egyszer ittam Johnny Walker Blue Labelt, aminek most ha jól tudom 50ezer forint palackja. Kis adag volt, és ingyen jutottam hozzá. Nem vagyok nagy szakértő, de finom volt. Most tervezek venni a közeljövőben egyet saját magamnak is.
A Moet-nek az alap pezsgőjét is ittam párszor, azt szeretem nagyon, azok 15ezer körül vannak egy palack.
Vodkából még talán a Ciroc vagy az Absolute Elyx voltak a drágábbak, amik 11-12ezer körül mozognak.
Ételekből nehéz megmondani, mert ugye arra emlékszem egy-egy étteremben mennyit fizettem, nem arra, hogy konkrétan melyik fogás mennyi volt.
De ettem kobe marhából készül hamburgert. Az olyan 6-7ezer forint körül volt. Finom volt.
Steakeket nagyon szeretem, azok olyan 10ezer/szelet körül mozognak.
Párommal, tehát két főre számítva a legdrágább éttermi kalandjaink (ezek mind 2-2 fogást és egy desszertet takarnak):
Párizsban én homárt ettem a bnőm bárány steaket, ott 45ezer körül fizettünk.
Londonban steak házban, kínai étteremben 40ezer körül szoktunk fizetni.
Nem rég voltunk a Borkonyhában, ami az első michelin csillagos éttermünk volt. Nagyon jó hely, olcsó, ott emlékszem hogy szarvas steaket ettem 6000 körül. Végül 35-öt fizettünk.
Vagy a Trattoria Pomodoro-ban is ilyen 38-at fizettünk asszem.
Nos az vitathatatlan, hogy ezeket az ételeket nem is lehet összehasonlítani egy hagyományos rántotthússal, vagy bármi. Tehát érezni a különbséget. De én azt gondolom, hogy ha valaki hónapokig spórol, csak hogy ehessen egy véres steaket, akkor annak valószínűleg nem fog olyan nagy élvezetet nyújtani. De az tény, hogy ha megteheti valaki, akkor igazán érdemes kipróbálni a gasztrokultúra remekeit.
Ez nem én voltam, de jópofa sztori. Egyik haverom járt kóstolásra, ahol egyszer hozzájutott egy 700ezer körüli konyakhoz. Megkóstolta, de azt mondta hogy nem lát olyan nagy különbséget egy 10ezres konyakhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!