Hogyan kell csíráztatni? és mi csírázik ki a leghamarabb? Elég ha nedves vattába teszem bele, és kicsírázik?
Bioboltban vegyél csíráztatni valómagot.Rá van írva mindre, hogy kell. Van, amit be kell áztatni pár órára- egy éjszakára (ált. a nagyobb szeműeket), van, amit elég átmosni.
Utána műanyag szövésű szitába vagy csíráztató edénybe kell tenni (a nagyobb szeműeket egyszerűen befőttes üvegben is szoktam csíráztatni). Lényeg, h reggel és este langyos vízzel mosd át, különben tönkremegy, bepenészedik. Mikor kész, papírtörlőn szoktam az utolsó átmosás vizét leitatni, aztán műa. dobozban megy a hűtőbe. Hamar elfogy. ;)
Retek,brokkoli, mustár, vöröskáposzta, voroshagyma- ulyenket ettünk eddig, most zsázsa és tönkölybúza van készülőben. (a zsázsa jó papírtörlőn/ vattán- de ennek a zöldjét kell levágni, az "alja" ottmarad. Ezt napi 1-2x meg szoktam spriccel mi vízzel, míg szépen kinő.
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!