Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell csíráztatni? és...

Hogyan kell csíráztatni? és mi csírázik ki a leghamarabb? Elég ha nedves vattába teszem bele, és kicsírázik?

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 17:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Bioboltban vegyél csíráztatni valómagot.Rá van írva mindre, hogy kell. Van, amit be kell áztatni pár órára- egy éjszakára (ált. a nagyobb szeműeket), van, amit elég átmosni.

Utána műanyag szövésű szitába vagy csíráztató edénybe kell tenni (a nagyobb szeműeket egyszerűen befőttes üvegben is szoktam csíráztatni). Lényeg, h reggel és este langyos vízzel mosd át, különben tönkremegy, bepenészedik. Mikor kész, papírtörlőn szoktam az utolsó átmosás vizét leitatni, aztán műa. dobozban megy a hűtőbe. Hamar elfogy. ;)

Retek,brokkoli, mustár, vöröskáposzta, voroshagyma- ulyenket ettünk eddig, most zsázsa és tönkölybúza van készülőben. (a zsázsa jó papírtörlőn/ vattán- de ennek a zöldjét kell levágni, az "alja" ottmarad. Ezt napi 1-2x meg szoktam spriccel mi vízzel, míg szépen kinő.

Jó munkát!

2010. febr. 9. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 duhaj ervin ***** válasza:
Bab,búza hamar csírázik.Ha van cicád a búzát imádni fogja.
2010. febr. 10. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!