Hogyan készítsek Sushi rizst?
Figyelt kérdés
Ha már eleve ragadós rizst veszek, akkor rögtön teríthetem a Nori lapra, vagy előtte meg kell főznöm? Ha még főzni kell, letudnátok írni, hogy, hogyan tegyem?2015. jan. 24. 21:52
1/6 anonim válasza:
Főtt rizst kétlem hogy kapsz. Kerekszemű rizst kell venni. Alaposan meg kell mosni, amíg a víz nem fehéredik el. Aztán hagyd ázni egy 15 percre, utána kb annyi vízben főzd meg, amennyi a rizs (egy bögre rizs-egy bögre víz). Kavargasd, amikor mrá felszívta a vizet, szemben a hosszúszemű rizzsel ez nem ég le egykönnyen. Amikor már elég száraznak tűnik vedd le, és kevergesd, amíg nagyjából lehűl. Végül öntsd nyakon előzőleg elkészített rizsecetes cukor/só oldattal és keverd össze alaposan a rizzsel. Legyél óvatos, a rizsecetből igazán kevésre van szükség.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Ment a zöld kéz.:)
2015. jan. 25. 10:40
3/6 anonim válasza:
Viszont én nem ajánlanám, hogy megmosd a rizst. Minél több a keményítő, annál jobban ragad.
4/6 anonim válasza:
Mosni jobbára érdemes, de tény rizse válogatja. Én a Ricelandet kedvelem igazán ár/érték arányban igen jó, és mosás után főzve is úgy tapad, hogy ragasztónak használhatnám. A SOS az kevésbé jó, de elég jól tapad ez is mosás után. Az egyéb rizsek amiket kipróbáltam, mind jók voltak mosás után is. Fontos, hogy kavargatás közben ne törd össze a rizst, meg túl se főzd, mert akkor kevésbé lesz szép. Érdemes kísérletezgetni, hogy jön be, kisebb adagokat készíteni és kitapasztalni a dolgot.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Zöld mindenkinek.:)
2015. jan. 30. 17:19
6/6 anonim válasza:
Sushi rizs a legjobb hozzá, át kell mosni, 4-5x majd engedni rá a vizet, amíg a maradék keményítő is távozik belőle, és teljen áttetsző lesz a víz. Főzni, annyi vízben ami ellepi, egy ujjnyival lehet több. Ha megfőzz, melegen rá kell önteni a rizsecetet, mert akkor szívódik fel a legjobban a rizsben. Jól keverd össze, és hagyd hűlni. Ha kihűlt, tekerheted is a sushikat.
Sok sikert hozzá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!