Mit lehet csinálni jóformán a semmiből enni? és nem órákon át főzni?





nagyon szuper ötetek köszönet ! :)
jelenleg liszt van, meg olaj, (meg fűszerek) pont mint ahogy utolsó előtti írta :) asszem főzni kell, utána meg tojásban pirítani.., valahol nekem fel van írva
de szokott lenni alma,(tök jó ötlet utsó is) szalonna
a zöldborsós dolgot kipróbálom majd, nem értem miért van lepontozva..
jelenleg tészta sincs, meg mák, dió, semmi, de búzadara van
a tejberizs nekem mindig leragad, ill volt már, hogy majd' 1 liter tej elpárolgott és a rizs még mindig kemény volt..
köszi a tanácsokat





párizsis kenyérrel nem fogsz jól lakni mert az üres kalória.
-Paprikás krumpli
-egy tejfől, egy hagymá, egy kiskanál pirospaprikát, só-bors. A hagymát felvágod egy pici zsíron megpíritod rá dobod a pirospaprikát, a sót és a borsot. Bele a tejfől majd alaposan elkeveres és egy picit forralod.
Kifőzől száraztésztát és összekevered melegen a tejfölös szósszal. Picit még melegíted a lábasban tűz felett majd lekapcsolod és kész.
-krumpliprósza. Reszelt krumplit keversz össze liszttel és tejjel/vízzel és pici zsíradékot adsz hozzá. Egy zsírral kikent tepsibe öntőd és a tetetéjre pirított hagymát raksz. Megsütőd és kész.
-Rizsfelfújt. Rizset összefőzől tejjel és cukorral. Amikor megfőtt egy tojássárgáját keversz belé és lisztes,zsíradékos tepsibe megsütőd. Eheted magában is vagy egy kevés lekvárral ha van otthon.
-száraztészta,tejfől, egy kevés kenyérszallona: a kifőtt tésztára tejfőlt és píritott kenyészallonát raksz. Isteni :)
Ezekhez nem kellenek órák, laktatóak és napokig elvagy velük.
ó de übertuti ez is! :)!!
köszi
mennek kezecskék





-Veszel egy csomag lencsét amit kevés vízben egy kis sóval, borssal és pirospaprikával és olajjal megfőzől.
De ezt zöldborsóval is megteheted. Tojásránotta egy kis zöldséggel(zöldborsó,zöldbab).
-Hagymát felvágsz karikákra és cukorral(karamellizálodik),egy kis vízzel,olajjal és pirospaprikával megpárolod az edénybe. Édes íze lesz köretnek nagyon jó.
-Paradicsompüré konzerv, fokhagyma, olaj. A zúzott fokhagymát lepiritod olajon erre jön rá a paradicsomkonzerv. Picit összeforralod majd összekevered tésztával.
A krumpliprószás vagyok





Rizsfőzéshez akkor egy kis jó tanács, hogy ne ragadjon le és ne párologjon el.
Nos, ha tejberizst szeretnél készíteni, akkor nem szükséges a rizst előre megpirítani.
Vegyünk mondjuk egy bögre rizst.Válogatod, leöblíted.Aztán egy lábasban felöntöd a rizst két bögre vízzel(mert dupla annyi vízben kell főzni, mint amennyi a rizsed mennyisége).Csipet só mehet rá és megvárod, míg avíz elfő róla.Mikor elfőtt, kicsire veszed a lángot és lefeded, ezután még 10 percig így kis lángon, fedő alatt főzögeted.Ha ez is megvan, akkor felöntöd tejjel (nem kell 1 liter, csak éppen lepje el).Teszel bele egy kanál vajat, vagy olajat.Ha van otthon akkor vaniliás cukorral ízesíted, de elég asima cukor is, ha összemelegedett a tejjel, már kész is van.Mehet rá kakaó, vagy szörp, gyümölcs, vagy ami tetszik.Azonban nem muszáj tejjel felönteni, anélkül is finom, ha fahéjjal vagy kakaóval ízesíted.Bár igy kevésbé laktató.
Ha köretnek csinálod a rizst, akkor hasonló az eljárás.
mondjuk 1 bögre rizs , csak most olajon megpirítod kicsit,utána öntöd fel 2 bögre vízzel. Megint kivárni, míg elforr a víz, aztán 10 perc fedővel kislángon .Ezután vedd le a tűzről és fedő alatt hagyd kb 20 percig puhulni, aztán fakanállal keverd össze.Ne fémeszközzel, így szép pergős lesz, ha szerencséd van.





Vagy amikor van krumpli, szalonna, akkor svájci röszti! Tuti jóllaksz tőle.
Na meg még eszembe jutott a sztrapacska.Lisztes, vízben kifőtt galuskák és ízesíted valamivel, sajt, túró, vagy ahogy ízlik.
Vagy nudli.Ha liszt, kenyérmorzsa van, ez is mehet.
amúgy tudom, milyen ez, ezért próbálok segíteni, mi is gyakorlatilag a semmiből élünk mostanság, de jártas vagyok főzésben, úgyhogy ez a szerencsém.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!