Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek elég ennyi tápanya...

Szerintetek elég ennyi tápanyag 1 napra? (Részletek lent)

Figyelt kérdés

Másik városba költözök, spórolnom kell a pénzzel, minél olcsóbban akarok kijönni. Viszont figyelni szeretnék továbbra is, hogy (aránylag) egészségesen étkezzek. (Ektomorf típusú vagyok).

Tehát 1 napra kb. így nézne ki az étrend:

- 1 kis/közepes tányér zabpehely

- 1 sajt (lehetőelg cottage cheese)

- Negyed-fél kg barna kenyér

- 2 zacskó rizs

- 1 tányér leves

- 1 konzerv hal

Minden 3. nap lehetne valamilyen hús is (csirke).

Ez így elég lehet a napi tápanyagszükségleteimet fedezni, hogy a szervezetem rendesen működjön? (Plusz: emellett edzeni - súlyzós, bell vagy calisthenic - érdemes-e?)

Előre is köszi a válaszokat.

26F

2015. jan. 16. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Spórolós tippjeim, én is azt csinálom, mellette fogyózom.:)

Konzerves hal drága és tiszta só az egész, helyette vegyél tojást, sokkal jobban jársz vele, és egészségesebb is.

A tányér leves ugye nem ilyen zacskós leves?

Cottage cheese kb 200ft, ez egy hétre 1400ft, jobban jársz, ha veszel ebből 1 kg csirkemellet és azt osztott be.

Zöldség nagyon fontos lenne, nem is eszel. Káposzta(káposzta saláta), kígyóuborka, savanyú káposzta és viszonylag a cékla még olcsó.

2 zacskó rizs helyett vegyél 1kg-ost, ez 200Ft, olcsóbban jössz ki.

Budapesti vagy? Vagy felesleges almám, tudnék adni pár szemet ha gondolod.

2015. jan. 16. 11:53
 2/8 A kérdező kommentje:

Tojás helyett azért gondoltam a halra, mert mégis csak állati fehérje, míg a tojás növényi. Igaz, sok a konzerv halak közt a sz.r, de egész jókat is ki lehet fogni (itt a törzsre gondolok, semmiképp sem az apríték ocsmányságra).

Rizs téren igazad van, csak azt nem tudom úgy megfőzni, de mondjuk meg lehet tanulni gyorsan

Zöldséget/gyümölcsöt nem igen eszek, helyette komplex multivitamint szedek (kérdéses, hogy a vegyszerezések korában mennyi tápértéke van még a zöldségeknek-gyümölcsöknek). Gyümölcsöt viszont még ehetek, de a zöldségeket sajnos intrauterin nem szeretem.

Nem Pest, attól jóval messzebb lenne ez a nagyváros.

2015. jan. 16. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
A kalóriákat illetően elég, minden mást tekintve NEM! Szinte semmilyen vitamint vagy ásványi anyagot nem vittél be a szervezetedbe.
2015. jan. 16. 15:53
 4/8 anonim ***** válasza:

"Tojás helyett azért gondoltam a halra, mert mégis csak állati fehérje, míg a tojás növényi."

Remélem, ez csak valami elírás, hogy a tojás NÖVÉNYI fehérje!!!! Mert a tojást a tyúkok (ami állat) tojják, nem pedig valami növény termése!!!!

2015. jan. 16. 16:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Biztos összekeverte a tojásgyümölccsel... :D

Amikor olvastam, én is feljajdultam, annyira fájt...

2015. jan. 16. 18:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Elírás volt, ill. tévedés :)
2015. jan. 16. 18:16
 7/8 A kérdező kommentje:

"A kalóriákat illetően elég, minden mást tekintve NEM! Szinte semmilyen vitamint vagy ásványi anyagot nem vittél be a szervezetedbe."

Nos, ahogy írtam, nem hiszem, hogy az agyonvegyszerezés korában zöldséget és gyümölcsöt enni elég lenne az sáványi anyagok bejuttatásához. Ezért szedek komplex multivitamint és magnéziumot. A hal/tojás, mint tiszta fehérjeforrás, a többi pedig CH. Ezekre összpontosítok.

2015. jan. 16. 18:23
 8/8 anonim ***** válasza:
A húsok hormontartalmától jobban kellene tartanod, mint a vegyszeres növényektől, főleg, hogy az utóbbit ellenőrzött forrásból is be lehet szerezni. A hal az egyik legszennyezettebb húsú állat, irtózatosan mocskos vizekben tenyésztik őket, szóval szintén elég rossz választás - persze ha norvég lazacot veszel, az egy más kérdés, de valahogy a konzerv haladról nem erre asszociáltam . A zacskós rizst sem minősíteném. Nagyon gyenge minőségű tápanyagokat veszel magadhoz ezzel az étrenddel.
2015. jan. 17. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!