Szerintetek elég ennyi tápanyag 1 napra? (Részletek lent)
Másik városba költözök, spórolnom kell a pénzzel, minél olcsóbban akarok kijönni. Viszont figyelni szeretnék továbbra is, hogy (aránylag) egészségesen étkezzek. (Ektomorf típusú vagyok).
Tehát 1 napra kb. így nézne ki az étrend:
- 1 kis/közepes tányér zabpehely
- 1 sajt (lehetőelg cottage cheese)
- Negyed-fél kg barna kenyér
- 2 zacskó rizs
- 1 tányér leves
- 1 konzerv hal
Minden 3. nap lehetne valamilyen hús is (csirke).
Ez így elég lehet a napi tápanyagszükségleteimet fedezni, hogy a szervezetem rendesen működjön? (Plusz: emellett edzeni - súlyzós, bell vagy calisthenic - érdemes-e?)
Előre is köszi a válaszokat.
26F
Szia!
Spórolós tippjeim, én is azt csinálom, mellette fogyózom.:)
Konzerves hal drága és tiszta só az egész, helyette vegyél tojást, sokkal jobban jársz vele, és egészségesebb is.
A tányér leves ugye nem ilyen zacskós leves?
Cottage cheese kb 200ft, ez egy hétre 1400ft, jobban jársz, ha veszel ebből 1 kg csirkemellet és azt osztott be.
Zöldség nagyon fontos lenne, nem is eszel. Káposzta(káposzta saláta), kígyóuborka, savanyú káposzta és viszonylag a cékla még olcsó.
2 zacskó rizs helyett vegyél 1kg-ost, ez 200Ft, olcsóbban jössz ki.
Budapesti vagy? Vagy felesleges almám, tudnék adni pár szemet ha gondolod.
Tojás helyett azért gondoltam a halra, mert mégis csak állati fehérje, míg a tojás növényi. Igaz, sok a konzerv halak közt a sz.r, de egész jókat is ki lehet fogni (itt a törzsre gondolok, semmiképp sem az apríték ocsmányságra).
Rizs téren igazad van, csak azt nem tudom úgy megfőzni, de mondjuk meg lehet tanulni gyorsan
Zöldséget/gyümölcsöt nem igen eszek, helyette komplex multivitamint szedek (kérdéses, hogy a vegyszerezések korában mennyi tápértéke van még a zöldségeknek-gyümölcsöknek). Gyümölcsöt viszont még ehetek, de a zöldségeket sajnos intrauterin nem szeretem.
Nem Pest, attól jóval messzebb lenne ez a nagyváros.
"Tojás helyett azért gondoltam a halra, mert mégis csak állati fehérje, míg a tojás növényi."
Remélem, ez csak valami elírás, hogy a tojás NÖVÉNYI fehérje!!!! Mert a tojást a tyúkok (ami állat) tojják, nem pedig valami növény termése!!!!
Biztos összekeverte a tojásgyümölccsel... :D
Amikor olvastam, én is feljajdultam, annyira fájt...
"A kalóriákat illetően elég, minden mást tekintve NEM! Szinte semmilyen vitamint vagy ásványi anyagot nem vittél be a szervezetedbe."
Nos, ahogy írtam, nem hiszem, hogy az agyonvegyszerezés korában zöldséget és gyümölcsöt enni elég lenne az sáványi anyagok bejuttatásához. Ezért szedek komplex multivitamint és magnéziumot. A hal/tojás, mint tiszta fehérjeforrás, a többi pedig CH. Ezekre összpontosítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!