Miben különbözik a szürke marha és a nem szürke marha pörkölt?
Az egyik szükremarhából készült, a másik meg nem :)
A két fajta állat húsa nem egyforma, föként ha olcsó, tescós marhahús az alternatíva.
A normálisan tartott (egész évben a szabadban, legelön) tartott szürkemarha húsa sokkal ízesebb, mint az állanóan istállóban tartott, agyontápozott "nemszürke" marha húsa, ami sokkal több vizet és sokkal kevesebb ízanyagot tartalmaz.
Én kipróbáltam, mert volt lehetőségem szürkemarha húst venni kissé olcsóbban.
Teljesen a szokásos módon készítettem, és bevallom semmi különbséget nem tapasztaltam a más magyar fajtákhoz képest.
Lehet, hogy nem volt szürke?
Amúgy tényleg nem különbözik nagyon.
A szűrekemarha húsa elég száraz.
Különbséget kell tenni húsmarha és tejmarha között. Az előbbit a húsáért tartják és viszonylag fiatalon vágják, míg a másodikat a tejtermelésért tartják és öreg korukban vágják le őket.
A utóbbinak elég rossz, nehezen kezelhető, sokáig főzendő a húsa, ezért nem is nagyon használják erre. Persze bele lehet futni, többnyire CBA-ban...
A húsmarhák szinte mind egyformán teljesítenek, ha pörköltről, raguról van szó. Ehhez nem érdemes argentin húst venni. :-)
A steak-ek, és egyéb marhasültek igénylik az igényesebb húsokat. Lehet kapni pl a Tescóban eredet védett jó minőségű szürke marhát, vagy lengyel marhahúst. Mindkettő finom. Ezek után a következő szint mondjuk az Argentin marhahús. Ezek már jóval márványosabbak, íz gazdagabbak. A csúcs pedig valahol a kobe marha(japán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!