Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miben különbözik a szürke...

Miben különbözik a szürke marha és a nem szürke marha pörkölt?

Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 09:45
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Az egyik szükremarhából készült, a másik meg nem :)


A két fajta állat húsa nem egyforma, föként ha olcsó, tescós marhahús az alternatíva.


A normálisan tartott (egész évben a szabadban, legelön) tartott szürkemarha húsa sokkal ízesebb, mint az állanóan istállóban tartott, agyontápozott "nemszürke" marha húsa, ami sokkal több vizet és sokkal kevesebb ízanyagot tartalmaz.

2015. jan. 8. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kipróbáltam, mert volt lehetőségem szürkemarha húst venni kissé olcsóbban.

Teljesen a szokásos módon készítettem, és bevallom semmi különbséget nem tapasztaltam a más magyar fajtákhoz képest.

2015. jan. 8. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem volt szürke?

Amúgy tényleg nem különbözik nagyon.

2015. jan. 8. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
Hát ha mindkettőt "nagyüzemi" módon tápozzák meg miegymás, akkor semmi különbséget nem lehet észrevenni, mint ahogyan a mangalica és a többi sertésfajta között sem.
2015. jan. 8. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A szűrekemarha húsa elég száraz.


Különbséget kell tenni húsmarha és tejmarha között. Az előbbit a húsáért tartják és viszonylag fiatalon vágják, míg a másodikat a tejtermelésért tartják és öreg korukban vágják le őket.


A utóbbinak elég rossz, nehezen kezelhető, sokáig főzendő a húsa, ezért nem is nagyon használják erre. Persze bele lehet futni, többnyire CBA-ban...


A húsmarhák szinte mind egyformán teljesítenek, ha pörköltről, raguról van szó. Ehhez nem érdemes argentin húst venni. :-)


A steak-ek, és egyéb marhasültek igénylik az igényesebb húsokat. Lehet kapni pl a Tescóban eredet védett jó minőségű szürke marhát, vagy lengyel marhahúst. Mindkettő finom. Ezek után a következő szint mondjuk az Argentin marhahús. Ezek már jóval márványosabbak, íz gazdagabbak. A csúcs pedig valahol a kobe marha(japán).

2015. jan. 8. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A neve. Az íze ugyanaz
2015. jan. 10. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A szürke marhapörköltben kevés a pirospaprika. :))
2015. jan. 13. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!