Cukor vagy inkabb mez?
Nagyon függ attól,hogy mibe kell.Teába,kávéba(isteni mézzel!) mézet teszek.Süteményekbe cukrot.
Véleményem szerint a méz egészségesebb,és kevésbé hízlalóbb.Amikor tudok,mézet használok:)
A fehér cukor nagyon-nagyon rossz, helyette jó a méz, de leginkább a nyírfacukor az, amit a dietetikusok is ajánlanak.
A fruktóz és a barna cukor se jó.
A méz mindenképpen egészségesebb, de ebből is inkább csak a nem kezelt, nem túlmelegített méz.
A kalóriatartalma viszont alig kevesebb a cukorénál és ennyivel kevésbé is édesít, szóval kalória szempontjából majdnem mindegy.
Én mindkettőt használom, nagyon szeretem a mézet az íze miatt is, néha sütemények krémjét (amibe jó), vagy édes mártásokat is azzal ízesítek.
Viszont néha a cukor esik jól, meg vannak olyan ételek, amikbe csak az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!