Melyikkel jövök ki olcsóbban? Ha előre elkészített salátakeveréket veszek, vagy ha én magam veszem össze a zöldségeket a salátához?
Attól függ, mi a fontos.
Abszolút értékben a saját magad által összerakott salátával jársz jobban, arányaiban kevesebbe kerül.
Viszont összességében meg valószínűleg többet fogsz fizetni, mert az egyes összetevőkből nem tudsz olyan keveset venni.
Tehát többet vagy kénytelen megvenni, akkor is, ha egyébként nem lenne rá szükséged.
De ha úgyis elfogy, akkor nem kérdés, hogy jobb a saját összeállítás.
Már csak azért is, mert a zacskós lehet hogy teljesen friss, de simán lehet, hogy 1-2 napos.
Egyébként meg 220g kerül 400-ba, akkor a kilós egységára több mint 1800 ft!!!
Ezért csontozott karajt kapsz, nem zöldséget!
Még ha 1-2 összetevő meg is közelíti ezt az értéket, akkor is biztos van benne másik 1-2 összetevő (répa, káposzta) ami jóval olcsóbb, és sokat húz lefelé az előállítási költségen.
Úgyhogy bármi, amit 1800 ft-nál olcsóbban veszel meg a saliba, (kilós árát nézve) az olcsóbb, mint a készre kevert.
Hát ha csak egy maréknyit akarsz, mert mondjuk egyedül élsz, akkor jobban jársz ha a kész keveréket veszed.
Ha külön csinálod: jégsaláta: >200Ft/db, paradicsom mondjuk 50Ft/db, kígyóuborka >100Ft/db, répa mondjuk 70Ft/db, káposztát multinál egészet kell venni, zöldségesnél elnegyedelik, lövésem sincs, hogy mennyibe kerül. Meg még mit teszel bele? Kukoricából fagyasztottat nem tudom, a konzerv is 200-tól van. Ha magokat is teszel bele, azoknak meg horror ára van.
Szóval lehet összeadni.
Elmentem bevásárolni, gondolván lesz amennyi lesz :D
Kb 3,6 kiló zöldséget vettem kb 1000 Ft-ért... és így lett a salátámban fejeskáposzta, lila káposzta, répa, tv paprika, erős zöld paprika, retek és uborka. Így kijön a salátám kilója kb 280 ft-ba.
Az előrecsomagolt kilója kb 1800 ft, és van benne jégsaláta, kukorica, lila káposzta és répa (ha jól emlékszem).
Valóban megéri külön venni :)
Igen, a 27 %-osra pontozást valószínűleg 1. osztályosoknál fiatalabbak "követték el", akiknek az összadás még nem az erősségük, csak a kéz nyomkodás ész nélkül. :)
( 2. voltam. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!