Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyikkel jövök ki olcsóbban?...

Melyikkel jövök ki olcsóbban? Ha előre elkészített salátakeveréket veszek, vagy ha én magam veszem össze a zöldségeket a salátához?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy 220 grammos spar wellness saláta kerül 399 Ft-ba. Kicsit sokallom, de a zöldségek is állati drágák... szerintetek?
2015. jan. 3. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mi a fontos.

Abszolút értékben a saját magad által összerakott salátával jársz jobban, arányaiban kevesebbe kerül.

Viszont összességében meg valószínűleg többet fogsz fizetni, mert az egyes összetevőkből nem tudsz olyan keveset venni.

Tehát többet vagy kénytelen megvenni, akkor is, ha egyébként nem lenne rá szükséged.

De ha úgyis elfogy, akkor nem kérdés, hogy jobb a saját összeállítás.

Már csak azért is, mert a zacskós lehet hogy teljesen friss, de simán lehet, hogy 1-2 napos.

2015. jan. 3. 19:09
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Egyébként meg 220g kerül 400-ba, akkor a kilós egységára több mint 1800 ft!!!

Ezért csontozott karajt kapsz, nem zöldséget!

Még ha 1-2 összetevő meg is közelíti ezt az értéket, akkor is biztos van benne másik 1-2 összetevő (répa, káposzta) ami jóval olcsóbb, és sokat húz lefelé az előállítási költségen.

Úgyhogy bármi, amit 1800 ft-nál olcsóbban veszel meg a saliba, (kilós árát nézve) az olcsóbb, mint a készre kevert.

2015. jan. 3. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Biztos, hogy jobban jársz ha sk csinálod. Én is próbálkoztam ezekkel az előrecsomagolt salátákkal, de elég bosszantó, hogy ezres kilónkénti áron olyan salátát adnak, aminek a 80%-a a legolcsóbb zöldségekből kerül ki. Ha jól láttam, ebben saláta, répa és csemegekukorica van. Ha veszel egy fejes salátát, négy szál répát és egy üveg csemegekukoricát, még mindig tuti ezres alatt jársz és kb. négy ilyen adag saláta jön ki belőle. Viszont időigényesebb, az tény.
2015. jan. 3. 19:20
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Nézz körül a boltokban, van olcsóbb saláta keverék is.Szerintem a saláta keverék olcsóbb.Na de attól is függ, milyen összetételű salátáról van szó és kb mennyit fogyasztanál belőle.Ha pl veszel egy fej salátát, 1 ubit, 1 paradicsomot, az már meg is van 400 ft, ha nem több és rengeteg kijönne belőle, de ha nem eszed meg, megrohad, és akkor kárba megy.
2015. jan. 3. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Amúgy ha úgy döntesz, magad veszed meg a zöldségeket, akkor piacon érdemes venni, ott találod a legolcsóbb zöldségeket, csak rá kell szánni az időt és jól körülnézni.
2015. jan. 3. 19:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a javaslatokat :) Ha azt nézzük, hogy kb 1800 ft-ba jön ki kilója (bele se gondoltam), akkor tényleg jobban járok ha magam veszem össze, az több is lesz, és az lesz benne amit én akarok :)
2015. jan. 3. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
56%

Hát ha csak egy maréknyit akarsz, mert mondjuk egyedül élsz, akkor jobban jársz ha a kész keveréket veszed.

Ha külön csinálod: jégsaláta: >200Ft/db, paradicsom mondjuk 50Ft/db, kígyóuborka >100Ft/db, répa mondjuk 70Ft/db, káposztát multinál egészet kell venni, zöldségesnél elnegyedelik, lövésem sincs, hogy mennyibe kerül. Meg még mit teszel bele? Kukoricából fagyasztottat nem tudom, a konzerv is 200-tól van. Ha magokat is teszel bele, azoknak meg horror ára van.

Szóval lehet összeadni.

2015. jan. 3. 20:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Elmentem bevásárolni, gondolván lesz amennyi lesz :D

Kb 3,6 kiló zöldséget vettem kb 1000 Ft-ért... és így lett a salátámban fejeskáposzta, lila káposzta, répa, tv paprika, erős zöld paprika, retek és uborka. Így kijön a salátám kilója kb 280 ft-ba.

Az előrecsomagolt kilója kb 1800 ft, és van benne jégsaláta, kukorica, lila káposzta és répa (ha jól emlékszem).

Valóban megéri külön venni :)

2015. jan. 5. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, a 27 %-osra pontozást valószínűleg 1. osztályosoknál fiatalabbak "követték el", akiknek az összadás még nem az erősségük, csak a kéz nyomkodás ész nélkül. :)

( 2. voltam. :))

2015. jan. 6. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!