Kolbászt készítek, és szeretném marha hússal dúsítani. Melyik marha hús része a legmegfelelőbb?
Figyelt kérdés
2015. jan. 3. 18:37
1/4 anonim válasza:
Nem tennék bele marhahúst. Egyrészt sokkal szárazabb lenne a kolbász, másrészt a marhahús sokkal drágább, mint a disznóhús.
Legfeljebb a nyakat tudom benne elképzelni.
2/4 anonim válasza:
Írj privátban "zolidobos" nevü felhasználónak, ö profi kolbászkészítési témákban és nagyon segítökész, de elöfordul, hogy pár nap múlva tud csak válaszolni.
Ö pontosan megadja, hogy milyen húsokat használj, mert a disznóhús sem mindegyik alkalmas erre, azt is, hoyg a marhának melyik részét érdemes beletenni és föként, hogy milyen arányban. Ugyanis ha túl sok marhát teszel bele, akkor nagyon száraz lehet a végeredmény, meg az íze sem lesz az igazi, ah kiérzik belöle.
3/4 zolidobos válasza:
Ha szereted a marhát, (és rászánod a pénzt!) bármilyen nem inas hús mehet bele, a sertéshús súlyának 20%-ában. Azonban ilyenkor meg kell emelni a zsiradékot is, vagyis a 20%-hoz tegyél még 10% kemény szalonnát(toka, ipari). Egyébként mit szeretnél a marhával elérni, Ízbeli különbség minimális a tiszta sertéshez képest, max. hamarabb szikkad a kolbász. Arra kalkulálj, hogy a marha comb, lapocka, közel duplája a sertéshús árának.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2015. jan. 5. 21:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!