Zinn pohárból ihatok? Mérgező vagy sem?
Figyelt kérdés
2015. jan. 2. 19:30
3/11 anonim válasza:
Az ön egyébként nem mérgező, de sérülékeny, ezért ötvözni szokták.
4/11 A kérdező kommentje:
Igen, számomra is az kérdéses, hogy vajon mivel ötvözik?
2015. jan. 3. 13:36
5/11 anonim válasza:
Ilyen anyag hogy zinn nincs.Tehát ihatsz belőle nyugodtan.Még a zunn-ból is.
6/11 A kérdező kommentje:
Szerintem cin, csak régiesen irva. :)
2015. jan. 4. 09:46
7/11 anonim válasza:
Szerintem meg ón, németül Zinn, amelynek a kiejtése cin. Az ón és cin ugyanaz.
Az ón nem mérgező. Azt kellene tudni, milyen ötvözet.
8/11 anonim válasza:
Azt tudom,hogy savanyú pl.savanykás bor,citrom oldja,ilyet ne igyál belőle.Ón kupából ittak a középkoriak.Legjobb,ha olyanból iszol,amit biztosan tudsz,hogy nem lesz tőle bajod.Vagy olyan nehéz üvegpohárhoz hozzáférni,vagy mi?
9/11 anonim válasza:
Nem javaslom, hogy ivásra használd, mert tökéletesen tiszta cinből lévő tányér és pohár nem létezik. Mindben van kis mértékű szennyező vagy ötvöző anyag. Ez rosszabb esetben ólom is lehet, ami erősen mérgező. Ha savas hatású étel vagy ital kioldja belőle, akkor bekerül a szervezetedbe, és jó esetben hosszabb távon egészségügyi problémákat fog okozni. Rossz esetben azonnali mérgezés lehet belőle. Javaslom üvegedény, agyagedény használatát. A régebbi, zománcozott agyagedényekkel is vigyázni kell, régen nem tudták a mázazásnál használt festékről, hogy ólmot vagy más nehézfémeket tartalmaz.
10/11 A kérdező kommentje:
Természetesen van üvegpoharunk, csak a párom rajong a régiségekért. De ezek után biztosan nem fogja ivásra használni.
Köszönöm mindenkinek, én is attól tartok, hogy pl ólommal van ötvözve. A pohárra csak annyi van ráirva, hogy 95%-ban ónt tartalmaz.
2015. jan. 10. 06:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!