Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nálatok megeszik a család...

Nálatok megeszik a család mindent amit főztetek karácsonyra?

Figyelt kérdés
Örökös probléma, hogy másnap, harmadnap már nem kell nekik az étel, hiába főztem direkt több napra, hogy ne kelljen mindennap főznöm. Most dobhatok ki mindent.
2014. dec. 29. 11:42
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Igen, megeszik.

De ha tudod, hogy a te családodnak nem kell, akkor mi a francért főztél ennyit? Hogy moroghass velük és sajnáltasd magad? Semmi értelme nem volt.

2014. dec. 29. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudod lefagyasztani?

Januárban jól jöhet!

2014. dec. 29. 12:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Eleve nem fözök olyan sokat, hogy ennyi megmaradjon.

Másrészt én sem szivesen eszem több napig ugyanazt.

Ha valamiböl mégis marad, adagora osztva lefagyasztom és pár héttel/hónappal késöbb kerül megint asztalra.

2014. dec. 29. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Fagyazd le ami nem fogyott el.Egy hétig eszed egyedül csömörletett kapsz te is tőle.
2014. dec. 29. 12:47
 5/9 anonim ***** válasza:
17%

De gusztustalan lefagyasztani és kiengedni.

Neveld meg a családod, vagy haljanak éhen.

(Mi van, nem tetszett az első válaszom? Tartom magam hozzá. Ez a természetes szelekció. Vesszenek a finnyás majmok.)

2014. dec. 29. 13:31
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Húslevest 3 napra főztem(annyit csináltam, hogy a tésztát minden nap frissen kifőztem). Mind elfogyott.

Krumplipürét 2 napra csináltam, és rizst is. Minden elfogyott.

Rántott halat, lecsós szeletet 2 napig ettük.

Töltött káposztát 3 napig ettük+ egy adag ment a fagyasztóba, ezt most Új évre veszem ki.

Mi mindent megeszünk, a bejglik stb is el fogyott,a végeit reggel ettük meg tea/kávé/tej mellett. Ételt nem szoktam kidobni, persze nem kondérral főzök, csak annyit, hogy 2 nap alatt elfogyjon.

Pl tegnap főztem zöldbab levest mára is maradt belőle+ holnap 1 személyre. Ma lecsót főztem, az mind elfogyott, a rizs mellé nem, így holnap ütök rá pár db tojást és reszelek rá sajtot és meg van az ebéd.

Van még szárazabb kenyér, abból lesz melegszendvics reggelire.Szóval igen, megeszünk mindent. (Ehhez hozzátartozik, hogy nem állunk jól anyagilag, így nagyobb adag étel főzése olcsóbb+ 2 műszakos vagyok, így tudom megoldani)

Boldog Új évet!

2014. dec. 29. 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Többnyire elfogyott minden, de csak káposztából főztem annyit, hogy le is tudjak fagyasztani.

Húsokból 1-1 nap maradt valamennyi, de azt másnap hidegkajának megettük. jobb, mint bármelyik felvágott.

Bocsi, de én sem erőltetném a családomra a háromnapos ételt. Másképp is lehet az idővel spórolni, nem kell előre megfőzni mindent.Szerintem...

2014. dec. 29. 20:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem eszünk többnapos ételeket, ezért nem is főzünk ekkora adagokat. Viszont felváltva főzünk a férjem és én, így nem kell sokszor főznie egyikőnknek sem egy héten. Azért a tegnapi maradékot még megesszük általában, de az állagától függ, ami nem finom felmelegítve, azt inkább kidobjuk.
2014. dec. 29. 22:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Szentestere fozok, egy alkalomra, mert nem szeretunk felmelegitett maradekot enni. Nem fozok nagy mennyiseget, ismerem a parom es a magam etkezesi szokasait.

Masnap-harmadnap csaladlatogatas vagy etterem. Sutik eseteben csinalok minden evben mezeskalacsot a varatlan vendegeknek vagy baratoknak vagy csak szimplan csemegezni. Csinalok egy unnepi desszertet a szentestei menube illetve ha valamit megkivanunk az unnepek alatt akkor elkeszitem. Nem tankolok fel elore, szerencsere minden csaladtagom nagyon kenyes az alakjara. Nem eszunk tobbet karacsonykor sem, inkabb kulonlegesebb vagy egzotikusabb eteleket valasztunk az unneples alkalmabol.:)

Boldok uj evet minden valaszolonak.

2014. dec. 30. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!