Miért reped ki a mákos bejgli és a diós meg nem?
Figyelt kérdés
Sok éve kisérletezek vele, de akármit csinálok, a mákos kireped.
Mindkét töltelék ugyanúgy készül: 200g dió/mák, 200 g cukor, 50 g mazsola, fél dl tej - ezt felforrósítom, megvárom, amíg kihül és utána töltöm.
A diós sikerül, a mákos nem.
(Igy is elfogy, csak kiváncsi lennék az okára)
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki segít.
2014. dec. 19. 17:20
1/6 anonim válasza:
Szerintem azért, mert a diónak jobb a vízfelvevő képessége, így magában tartja a nedvességet, míg a mák nem veszi fel annyira, így több gőz képződik a bejgliben... Persze feltételezem, hogy mindkettőt ugyanúgy megszúrkáltad. Mikor elkészül a töltelék, látsz / érzel különbséget a kettő között? Vizesebb/nedvesebb az egyik, mint a másik?
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, lehet, hogy igazad van ezzel az ötlettel.
Igazán nem érzek különbséget a kettö közt, ezért is érthetetlen a dolog.
Egyébként ugyanúgy bánok mindegyikkel, a töltés, kenés, szorkálás, sütés során.
2014. dec. 19. 18:37
3/6 anonim válasza:
Szerintem mákhoz sok a tej, csináld sürűbbre és adjál hozzá kevés búzadarát is.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, legközelebb kipróbálom úgy. Te mennyi tejet tennél ehhez a mennyiséghez?
2014. dec. 20. 10:58
5/6 anonim válasza:
Én 30 dkg mákhoz 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és 5 dkg darát teszek.
6/6 A kérdező kommentje:
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
2014. dec. 20. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!