Mitől durranhatott szét olajban sütés közben?
Figyelt kérdés
Churrost készítettem (ez egy spanyol édesség, csak egy alap tésztát kell megfelelő formában, olajban kisütni). Kisütöttem 8-10 darabot gond nélkül, majd a 10-12. darab sütése végén egyszer csak, miközben nyúltam az edény felé, hatalmasat durrant az olaj és mindenhova szétfröcskölődött a forró olaj (sajnos rám is és a plafonra is). Az, amivel nyúltam felé, nem volt vizes, ahogy a kezem sem, a mellette lévő csap sem folyt. Valószínűleg, mivel a párom kézzel összegyúrta a maradék tésztát, ami így jóval tömörebb volt a többinél, és belerakta az olajba, az durrant valamiért szét, mivel azt szedtük is a megmaradt olajból üregesen, széttörve. Mit csinálhattunk rosszul? Mitől durranhatott akkorát a tészta és egyben az olaj is? Még sosem láttam ilyet, ráadásul most félek még egyszer olajban sütni...2014. dec. 2. 18:14
1/1 anonim válasza:
Valószínüleg az össszegyúrás miatt. Ugyanis így a tészta tömör lett, és a hö hatására túl gyorsan tágult belül - azaz robbant.
Ez elkerülhetö lett volna, ha az összegyúrt adagot 20-25 percig pihentetted volna sütés elött, vagy csak símán, gyúrás nélkül töltötted volna a habzsákba.
Emiatt ne add fel a ütést, ilyen mindenkivel történik egyszer-kétszer életében, ha a konyhában ügyködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!