Milyen kávéból készíthetek jó német típusú (filteres) kávét?
Figyelt kérdés
Egy hónapot töltöttem Németországban és nagyon szerettem az ottani kávét. Én cukor és tej nélkül ittam,kicsit híg volt, enyhén keserű, és olyan jó "kávéízű". Nem felpörgetett, hanem kellemesen frissített. Szeretnék itthon is ilyet inni, mert az erőset nem szeretem. Amit anyu a kotyogósba használ az nem igazán jó ennek.2014. nov. 19. 13:44
1/4 anonim válasza:
Jó német típusú kávé... olyan nincs. Ők is az amcsi löttyöt isszák.
Nem mintha a magyar bolti kávé jobb lenne.
Menj el a latin negyed kávéshopba és kérdezd meg ott.
2/4 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a kávé fajtája számít.
Inkább az elkészítési mód. Van olyan filteres kávéfőzőtök?
Jó sok vízhez, kevés kávé, annál gyengébb lesz.
3/4 Phoney válasza:
Ez valóban az amerikai „drip coffee”, a Dallmayr Classic (fekete/arany-zöld címke) pl. egész jó kávét ad ezzel a módszerrel.
4/4 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat.
Van filteres főzőm is. és olyan porcelán, csészére tehető cucc, amiben fel lehet önteni.
Megpróbálok olyan dallmayrt keresni, eddig még nem találkoztam vele.
Tudom, hogy itthon a presszókávét isszák legtöbben, de nekem nagyon ízlett a filteres, és az is lehet nagyon finom.
2014. nov. 20. 14:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!