A vastag aljú edényeknek miért van többrétegű (szendvics) alja?
Figyelt kérdés
Miért nem egy vastag?
Van a rétegek között valami? Valakitől azt hallottam, hogy olaj, de az szétdurranna a hőtágulás miatt.
Az ötrétegű azért jobb a háromrétegűnél, mert vastagabb? Vagy akkor is jobb, ha az ötnek az összvastagsága nem több, mint a másik háromnak?
2014. nov. 18. 20:10
1/3 anonim válasza:
Elsősorban az egyenletes hőleadás és a jó hőtartó képesség a cél.
Ez most félig-meddig csak elmélet: ahogy egy többrétegű ablak is jobban tartja a hőt, mint egy egyrétegű, de vastag üveg, úgy valszeg a több réteg itt abban segít, hogy minél tovább forró maradjon az edény alja.
2/3 anonim válasza:
Különböző anyagokból készülnek a rétegek a jobb hőeloszlás miatt. Nem hiszem, hogy lenne köztük bármi is, legfeljebb levegő, lévén remek hőszigetelő. Téged is sokkal jobban melegít három vékony pulóver egymáson, mint egy vastag, mert a köztük rekedt levegő szigetel.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. nov. 19. 05:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!