S. O. S.40 dkg csipkebogyóból lekvár egyszerűen?
Sajnos csak ilyen kevés van :(
Segítsetek,a barátomat szeretném meglepni.
Mondjuk a google javasol egy halom receptet [link]
de a felfőzés tönkrevágja a C vitamintartalmát, holott a pektin mellett az a legértékesebb része a csipkebogyónak. Én csak egyszerűen cukorba szoktam eltenni rummal.
A csipkebogyó mindkét végét levágom, megmosom, megszárítom. Rétegezve egy sor csipke, egy sor cukor majdnem tele teszem a befőttes üveget. 4-5 evőkanál rumot (hétnyolcados üveg esetén) teszek bele, hogy a cukor mindenütt átnedvesedjen.
Egy hónap alatt feloldódik a cukor és nedvességet is szív a csipkebogyóból - szóval befőtt jellegű lesz. Tartósítószert nem igényel, a cukor és a rum elég.
Kedves utolsó!
És mi lesz a szőrökkel a belsejében?
A feleségem olyan, hogy a szőlőt sem szereti, mert magja van. Engem nem zavar. Nyersen is megeszem a csipkebogyót...
Kicsit fanyar, érdekes magokkal, de nagyon egészséges.
Köszönöm a tippeket. Tegnap sok ideig csak magoztam, végül ma lett belőle lekvár.
Szerintem nem lett rossz,főleg így elsőre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!