Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen zöldséget esztek télen...

Milyen zöldséget esztek télen paprika, apri, ubi helyett?

Figyelt kérdés
Minden nap van zöldség főzelék,leves formájában vagy nyersen,de mondjuk szendvics mellé,bele mit tesztek mikor már nincs hazai?
2014. okt. 28. 14:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
cékla nyers nem a savanyúság, jégsaláta, de megveszem az uborkát, paprikát is
2014. okt. 28. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:
Fekete retket, lilahagymát, snitlinget, jégsalátát szoktam enni, télen én sem szeretem a paprikát és a paradicsomot.
2014. okt. 28. 15:33
 13/20 anonim ***** válasza:
Én a már felsoroltakon kívül csemege uborkát is szoktam, az is ropogós a szendvicsben.
2014. okt. 28. 15:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Csalamádé is finom a szendvicsben.
2014. okt. 28. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:

Paradicsomot nyáron se sokat eszem boltit, ritkán van íze.

Az kicsit gond, hogy kezd vége lenni a kovászolni való uborkának, azt nagyon szerettem. Télre marad a kígyóuborka (mivel nem vagyok érte oda, karika szinten fogy), cukkini (az nincs mindig itthon télen, de azért gyakran, nagyon lassan eszemezt is olyankor, nyáron kilószámra), zöldpaprika (odáig vagyok érte, de télen visszafogom magam. most még olcsó, pár napja a Nyírségben 60-ért láttam, kár, hogy csak kápiát vettem 200-ért. no meg persze feltankoltunk almából)... De a sláger szerintem a karfiol lesz. Igaz, nyersen más az íze, nincs neki sok, inkább a ropogóssága vonzó...

Savanyúuborkát pedig szinte bármihez tudok enni plusz magában is. A csemege uborka még nagyobb kedvencem, de azt ritkán veszünk és azonnal elfogy.

No és ott van a csíra :) Télen magokat csíráztatok, retket, bíborherét, zsázsát, ezeket szeretjük. Nagyon könnyű és olcsó így (nagy kiszerelésben veszem a magot, kicsiben drága), a csírák pedig igen poénosak :) Szendvicsbe szerintem remek, csak így sok zöldséget nem tud bevinni az ember. Arra más van.

Nagy mennyiségben pedig spenótot, karfiolt, zellert, répát, káposztát eszünk, ami olcsóbb. A répát alapból nem eszem meg nyersen, de pl. a nyersvegán zöldségfasírtban úgy van s máskor se rossz, csak elég apróra legyen vágva.

2014. okt. 28. 18:21
 16/20 anonim ***** válasza:

Sokféle savanyút teszek el, csalamádét is, főleg ezeket fogyasztjuk. de sok céklát is főzök, savanyú káposzta nálunk is nyerő bizonyos kajákhoz.

Feketeretek, jégcsapretek, hagymák minden változatban.

Paprikát paradicsomot, uborkát elvétve veszek, abból is inkább 1-1 szem piros kaliforniait, annak legalább íze is van.

2014. okt. 28. 18:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam vég, szóval ha ismétlés lesz ne haragudj.

Kígyóuborka(most még olcsó) lila hagyma, vöröshagyma, csemege uborka, reszelt cékla, savanyú káposzta, csalamádé, rántotta alá mexikói keveréket teszek, és arra a felvert tojást.

2014. okt. 28. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Kígyóuborka, az nagyon kiadós, az ára sem vészes.
2014. okt. 28. 19:35
 19/20 anonim ***** válasza:

kígyóuborka, saláta -ezeket télen is megveszem.

A paradicsom valóban legtöbbször víz ízű, ezért nem dobok ki rá pénzt... de a savanyúkáposzta is jó, ahogy itt már többen is javasolták.

Plusz igyekszem felhasználni a nyáron lefagyasztott zöldségeket - igaz, nem szendvicsekhez. Van a fagyasztóládában borsó, zöldbab, gyalult tök is jó pár adaggal, a kertből. Jól fog jönni.

2014. okt. 28. 20:31
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek is a válaszokat :)
2014. okt. 28. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!