Miről lehet tudni, hogy egy sajton a penész ehető-e, vagy mérgező? Egyébként én egyszerűen tiszta vízzel le szoktam mosni, pl. a trapistáról. Úgy tűnik teljesen lejön róla. Ettől még ehető?
Figyelt kérdés
Most nem a nyilvánvalókra gondolok, mint a rokfort vagy a camembert, hanem az olyanokra, amit nem penészesen árulnak. Bár mondjuk azt sem tudom, hogy a camembert ehető-e még akkor ha egy darabot levágtam és néhány nap után a vágási felületen is fehér penész lesz.2010. jan. 24. 20:17
1/4 anonim válasza:
A penésszel érő sajtok a lejárati időn túl is ehetők, ha még nem voltak megvágva.
Ha már ettél belőle, és a vágási felületen jelenik meg penész, akkor az sajnos lehet nem ehető fajta is.
A nem penészes típusú sajtok ha penészednek, akkor ki kell dobni őket. Lemosás, levágás nem szünteti meg a problémát. Ilyenkor már az egész darab sajt el van fertőzve, ezért emberi fogyasztása nem ajánlott.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ. Sokat segítene az értékelésben, ha meírnád, honnan értesz hozzá. És azt hogy kell érteni, hogy "az egész darab sajt el van fertőzve"? Még egyszer köszönöm a segítséget!
2010. jan. 25. 21:50
3/4 anonim válasza:
Szakértő szerint le kell vastagon vágni a penészes részt.
4/4 anonim válasza:
#1: a hagyományos sajtoknál lényegtelen, hogy penészes kívülről, csak le kell vágni azt a részt. Annyi, hogy az íze már nem az igazi, de melegszendvicsnek, vagy más módon főzve még jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!