A töltött káposzta miért nehéz étel?
A savanyú káposzta is egészséges, a hússal és a rizzsel sincs gond.
Az én emésztésemnek mindig nagyon jót tesz.
Nem értem, hogy mitől nehéz, és tartják egészségtelennek?
Mert a hagyomány szerint zsírral készül és zsíros hússal. A rizs sem épp diétás, a barna egészséges legfeljebb. Nem véletlenül nem ehetik cukrosak.
Nálunk diétás verzió készül belőle. Olíva, sovány pulyka darálthús, kevés fehér vagy barna rizs. Nem fogyózik senki, csak a zsíros nehéz dolgoktól mindenki beteg itthon :S
Nekem se nehéz étel.:)
Valószínűleg nem önmagában ették, hanem a többi fogás között, és azokkal nincsen barátságban.:)
Nem tudom, szerintem viszonylag egészséges és csak azért nem érzem könnyűnek, mert rizs van benne s nekem túl szénhidrátos. Gondolom, étrendfüggő, hogy valakinek hogyan esik.
A normál rizs gyors szénhidrát, abba még valahol bele lehet kötni, bár van, aki remekül elvan vele, én nem tudok belekötni az ő esetében.
A húsba én kötök bele, ha nem házi, de ennyi.
Szerintem a zsír miatt tartják egészségtelennek, mert valaki okos (lehet, hogy tényleg az, de most nem kezdek összeesküvéselméletekbe a gyógyszeripar kapcsán vagy ilyesmi, az nem az én műfajom) elkezdte a zsírt közellenségnek kikiáltani. Ami szépen elterjedt. Most már a zsír mumus, az egészségtudatos tinik a szénhidrátbombákkal együtt zárják ki, majd meglepődnek, hogy egy csirkemellcsíktól és 12 deka párolt zöldségtől éhségrohamaik lesznek. Bár van, aki megtartja a fantasztikusan tökéletes teljes kiőrlésű dolgokat a mindennél rosszabb fehérrel szemben (majdnem ugyanaz a kettő, csak az egyikben van egy kis plusz. oké, az inzulin szempontjából ez sokat jelenthet, de azért ezt a szakadékot nem tartom reálisnak)... Viszont akkor már elég neki egy csirkemellsonka a szendvicsbe, ami egy joghurttal együtt sokak szerint elég fehérje, az amúgyis minek, ha nem akar izmot építeni? (Ez utóbbit ma olvastam itt a gyk-n. Oké, tiniként én se voltam ilyen okos.)
S van, akinek nehéz a zsíros étel (a töltött káposzta pedig neccesebb, mert az zsíros ÉS szénhidrátos). Hogy kinek mi a zsíros, az változó. Gondolom, aki nem szokta meg, annak a töltött káposzta is az. A páromnak már erősebb gyomra van zsír terén, de az én ételeimtől néha ő is kikészül :) S még én sem mindig bírom a túl zsírosat, a keto.hu-n egyszer láttam zsírt hagymával, simán kenyér nélkül. Na az már sok lenne nekem. Az én maximumom a vaj azonos mennyiségű dióval keverve, az finom :) A zsíros ételektől szinte mindig olyan könnyed érzésem van, evés után sosem tompulok el, ellenkezőleg, energiát kapok. Ahogy az el is várható, jegyzem meg.
Én egy 5 literes lábast telipakolok, és csak egy kanál zsírt teszek rá. Soványabb sertés combot veszek hozzá, ez így szerintem nem túl zsíros, nem?
Én is azt olvastam, hogy a zsír jó, persze normális mennyiségben.
És persze, ha nincs az embernek valami betegsége, akkor nyugodtan lehet enni ilyeneket.
Nem bírja a szervezetem a zsíros kaját. Zsír az, amiben disznó, liba, vagy kacsazsír van. Nem vagyok hozzászokva, beteg vagyok tőle. Ez kellett lepontozni?
Akkor főzd úgy, ahogy akarod. De h megkérdezel egy szakácsot, az utca emberét, azt fogja mondani többség, hogy nehéz étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!