Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Biztosan Gyűrűs tuskógomba?

Biztosan Gyűrűs tuskógomba?

Figyelt kérdés

Ma szedtük a közeli erdőben szaga kellemes.Csoportokban tönkök mellet volt.

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 12. 16:13
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja igen és ehető-e a gomba ? :D
2014. okt. 12. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, vannak hozzá hasonló gombák is, amik mérgezőek, a tuskó is mérgező nyeres és főzve is csak 20-25 perc után ehető, szerintem nézesd meg egy szakértővel, én nem főzném meg addig.
2014. okt. 12. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nyeres az nyersen akart lenni.
2014. okt. 12. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyűrűs tuskógomba ehető, de nem mindenkinek esik jól, a párom többé rá se fog nézni, kicsit megártott neki egy nagy adag (bőven elég ideig főztük s nekem nem lett tőle bajom, bár nekem se jött be)... Elég gondosan azonosítottam s amúgysem hasonlít rá mérgező gomba. Ez szerepel a legtöbb oldalon, csak egyes paranoidok írják pl. a sárga kénvirággombát, de az durván más színű, láttam már olyat is, sosem téveszteném össze a kettőt, amíg működik a szemem és agyam. A képeiden fehér (de legalábbis nagyon világos, a képek színe nem az igazi) lemezeket láthatunk s a többi jegy is kifejezetten gyűrűs tuskógombás (a pár hasonló tuskógomba faj különben éppúgy ehető. a gyűrűs tuskógomba sem egyetlen faj, ha már itt tartunk).

De nekem, anonim amatőrnek ne higgy, ha gombákról van szó. Én se hinnék Neked, gondosan utánanéznék :)

2014. okt. 12. 19:33
 5/7 bumbi02 ***** válasza:
100%

Ha gomba, akkor szakértő, nem pedig gyakorikérdések.

Persze, ha nem baj egy esetleges mérgezőgomba a családnak, akkor nyugodtan felteheted a kérdést itt is.

2014. okt. 13. 00:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdéseket! Az utolsó válaszolónak pedig annyit hogy,még kérdezni nem bűn és nem vagyok olyan hülye,hogy megegyem azt a gombát amiben nem vagyok biztos.Mindenképp szakértőhöz viszem.
2014. okt. 13. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
A képeken legalább kétféle gomba van, a második képen látható csoport más, mint a többi. A tuskógombák tönkje nem zöldes, és nem hullámosak a lemezek.
2015. okt. 23. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!