Milyen módon elkészítve és milyen ízesítéssel iszod a feketekávét?
Nagyon szeretem a párnából főzött, extra habos feketekávét. :P ***Nyamm!*** A babaúszáson van egy kávégép, ahol már eleve tejhabbal készíti a gép a kávét, hát annál finomabbat még olasz kávézóban sem ittam!
Sajnos otthon csak hagyományos kávéfőzőnk van, ezen mindig Omniát főzünk. (Classic, ezüst színű.)
Ízesítése: Egy csésze (kb. másfél adag) kávéba 3-4 kanál/kocka cukrot teszek, valamint 3 kis kávétejszínt! Ezt kb 10-15 percig iszogatom. És utálom, ha kihűl, olyankor utólagosan megmelegítem a mikróban.
szia!
hát én lefőzőm a jó erős feketét, abba rakok chappuchinó port egy csészébe kb 3 kiskanállal attól jó habos lesz én személy szerint a mogyorósat imádom és a habra szórok egy kis kakaóport
hmmmm fini és ébren tart:D így még cukor se kell bele
Első vagyok.
Ízesíteni csak a cappuccinot szoktam.
A cappuccinot úgy készítem, hogy felgőzölöm a kévéfőzőn a tejet habosra, és ráengedek egy adag sima kávét.
(Amíg nem volt a kávéfőzőn habosító, addig az IKEÁban kapható pár száz forintos kis kézi habverővel habosítottam fel a mikróban megforralt tejet.)
Az így elkészült cappuccino-ba szintén 3 cukor kerül, a tetejére pedig fahéj.
De cappuccinot csak napközben iszom, a reggeli kávém mindig erősebb.
Általában egy csak cukrot teszek bele, mert én rengeteg kávét iszok így nem kell vacakolnom. Mindig mondom hogy én édesen iszom mint a bűn és feketén mint az éjszaka.
Ha gépezek és csak úgy "ráérek" akkor szoktam egy jó nagy bögrével csinálni. Egy kis tej, 2 cukor és sok tejszínhab + egy kis fahéjjal szórom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!