Mit tegyek szerintetek?
Adj több infót... Miket eszel, mennyit, illetve hogy érzed, miért eszel? Éhséget érzel, unalom, pótcselekvés, étvágy...?
Gondolom, túl sok szénhidrátot eszel. A helyedben átalakítanám a táplálkozásomat, jó irányba, elég sokunkra ráférne s elég sok problémát megoldhat.
Ha én szénhidrátot ennék egész nap, én is betolnék töméntelen kalóriát, pusztán azért, mert éhes vagyok, nem kéne hozzá semmi más ok. Szénhidrátszegényen nincs gond s jobban is érzem magam. Persze nem biztos, hogy Nálad ilyen egyszerű lenne a megoldás, de egy próbát megér.
Akaraterő kell ahhoz, hogy unalmadban és megszokásból ne egyél.
Az érzelmi evés már egy más kategória. Azt lehet nem ártan szakemberrel megbeszélni. De ha önmagad akarod megoldani, akkor keress valamilyen más olyan forrást, ami megnyugtat/felvidít ha rossz a kedved. Ilyen pl. a mozgás/sport vagy akár a rajz ha azt szereted. Találd meg a saját módszered.
Az sem ártana ha tisztán étkeznél és hanyagolnád a gyorsan felszívódó szénhidrátokat (amik miatt nagyon ingadozik a vércukorszinted, ami okozhat éhség érzetet).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!