Egy számomra érthetetlen dolog. Miért, mi az oka annak, hogy a virslit párban kérik, adják? Honnan ered ez a szokás?
Figyelt kérdés
2014. szept. 12. 06:54
1/7 anonim válasza:
Soha nem vettem még párban, csak kilóra vagy darabra.
De régen a virsli párban volt az üzletekben, nem úgy, mint most.
2/7 anonim válasza:
Két oka van. Régen össze voltak "kötve", tehát ha egyet megfogott az eladó, jött vele a párja is. Persze el lehetett (volna) szakítani, de egyel amúgy sem lakik jól az ember, tehát legalább kettő kell egy felnőtt emberre számolva. Manapság már tényleg egyesével vannak.
3/7 anonim válasza:
Eredetileg a juhbeles virslit párban árulták, és a vendéglátásban is úgy tálalták! Annyi volt egy adag.
Csak a nejlonhuzat bevezetése óta van ez a darabolás.
4/7 anonim válasza:
Szerintem ez is onnan ered ahonnan a párban árult kolbász is. Annak idején, mikor házilag csinálták a kolbászt sokkal egyszerűbb volt 2 egyforma méretű kolbászt egy bélbe hagyni és középen "elfojtani" (figyeld meg, a páros kolbásznál a pár két része között nincs megkötve, csak meg van csavarva a bél). Igy kevesebbszer kellett kötni és a tárolásnál/füstölésnél egy rúdra egyszerűen fel lehetett függeszteni (ki volt egyensúlyozva). Szerintem innen ered.
5/7 anonim válasza:
Előttem szólót tudom csak megerősíteni, a virsli, kolbász, hurka stb. tárolását, felfüggesztését oldották így meg régen, innen ered.
6/7 anonim válasza:
1 darab virsli egy gyereknek sem elég.
És amikor a virslit érlelik, a bélnél fogva kettőt akasztanak fel, ezért adják általában kettesével.
7/7 anonim válasza:
4-es
azt a kolbásztöltögép csinálja. Beálitják a töltelék sulyát és amikor azt kinyomta megáll egy pillanatra amig megpörgeti a kilövö csövet az üres béllel, majd lö mégeggyet akkor meg visszapörög, és it.
A csomókötésröl álmodtok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!