Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ehető a kökény, gyepűrózsa,...

Barátkozó kérdése:

Ehető a kökény, gyepűrózsa, som, cseszömörce, feketeáfonya, feketebodza magja?

Figyelt kérdés

2014. szept. 4. 15:36
 1/2 Trafó1 ***** válasza:
A kökény biztos a többit nem tudom , szerintem a többsége hátul távozik emésztetlenül, ha madár lennél segítenél a növények elszaporodásában.:-)
2014. szept. 4. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nos, a magjuk nem, de a húsos termésük (magköpeny) általában ehető. Kivétel a cserszömörce, ennek csak magja van, terméshús nélkül, és úgy tudom, hogy mérgező. Fekete bodzával is vigyázni kell, nem tévesztendő össze a gyalogbodzával, utóbbi ugyanis szintén mérgező. Som esetében a piros szilvaszerű termésű húsos som az ehető, vagy lekvárnak elkészíthető, hasonlóan a többi ehetőhöz. Némelyikből szörp is készülhet: feketebodza. Hogy melyiket hogyan érdemes feldolgozni, ennek is célszerű utána nézni.
2014. szept. 4. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!