A megmosott gombát el lehet még készíteni holnap?
Figyelt kérdés
Meg lett mosva a gomba (erdei) pár órája, de el lett róla feletkezve. Ha ma nem tudjuk már elkészíteni, akkor kuka?2014. szept. 2. 20:27
1/9 A kérdező kommentje:
*feledkezve
2014. szept. 2. 20:31
2/9 anonim válasza:
Itasd le róla a maradék vizet és tedd a hűtőbe. Jó lesz, legfeljebb mosd meg újra majd. Remélhetőleg nem szeletted fel !!
5/9 anonim válasza:
4: Mi még meg is hámozzuk, képzeld. Előtte és utána is megmossuk.
Kérdező: Mihez lesz? Kicsit párold, pirítsd meg olajban, és akkor eláll. Különben megbarnul, és nem az igazi, meg is keseredhet.
6/9 anonim válasza:
"Mi még meg is hámozzuk, képzeld. Előtte és utána is megmossuk."
Igen, minden lehetséges e nagy világban.
Már olyannal is találkoztam, hogy a fejessalátát nem csak mossa, de le is forrázza.
Csak tátottam a számat mint nállad.
De ha valaki most azt kérdezné: na akkor kell e mosni vagy sem?
A gombát kefélik, gyenge kefével, hogy ne sérüljön meg.
8/9 anonim válasza:
7-es, ha te erröl az oldalrol támadod meg kérdésseddel, akkr eröl is megválaszolható: igen, megsérül, a gomba szereti nagyon a nedvességet és magába ránt mindent, még a te csapvizedet is. Az aromája felhigul. A tej is folyik mint a víz, és ha vizet öntesz bele, azt nem látni rajta de csökken az értéke.
9/9 Netre járó lélek válasza:
Ez függ a gombától is. Ha jól tudom, például az őzlábgomba (ami rendkívül finom), még hűtőben sem áll el sokáig. Két-három nap után már dobható ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!