Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen tejtermékekben alacsony...

Milyen tejtermékekben alacsony a tejcukor szint?

Figyelt kérdés
Lányom csak olyanokat tud enni.Puding joghrt tejszelet stb minden érdekel ha tudtok márkanevet megköszönöm.
2008. aug. 7. 21:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, a kecskesajtot, és a kecsketejet a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
2008. aug. 7. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Itt pnotosan megtalálod mit ehet: [link]
2008. aug. 7. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Általában fogyaszthatók az olyan tejtermékek - márkanévtől függetlenül -, amiknek a tejcukortartalma erjesztés során (nagyrészt) lebomlott. Ilyenek a sajtok, joghurtok, kefír, de még a túró is.


A kecsketej is tartalmaz tejcukrot, de mivel kisebb mennyiségben, mint a tehéntej, ezért kevésbé okoz tüneteket, de azért csak mértékkel fogyasztandó.


A tejcukrot bontó laktáz enzim - ami hiányzik a tejcukor-érzékenyek szervezetéből - viszont tablettával pótolható, ilyenkor a kellemetlen tünetek mellőzésével nyugodtan fogyaszthatnak a betegek is laktóztartalmú ételt. (Bár gondolom, ilyet írtak föl a lányodnak is, de mondjuk minden nasi mellé érthető, ha nem akarja szedni.)


Bővebb info itt:

[link]

2008. aug. 8. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!