Gyros, Pizza, Hamburger--> Miért szereti mindenki ennyire?
Így van, mert változatosan elkészíthetőek, és mindenki a saját szája íze szerint tudja megcsinálni.
És mert millió helyen árusítják, gyorsan megkapod, akár útközben is meg tudod enni...
Hogy mindenki miért szereti, nem tudom.
Gíroszt (így kell írni) macerás házilag. Sajnos sok helyen csirkéből vagy pulykából készítik, azt nem szeretem. De sok ember szívesen eszi a madarakat. Akár hogy is legyen, a ropogós kéreg, a lágyan omló hús, a fűszeres zöldséggel kellemes ízű étel. Ha nagyon siet valaki, akár mentébe is eheti.
Pizza: bár olasz eredetű, de édes testvére a magyar (kenyér)lángosnak. Tk. ugyanaz. A tészta sima kenyértészta. Otthon sem nagy művészet bedagasztani, megsütni. És azt tehetsz rá, amit akarsz (s ami van.) Pizzériában vagy baráti társaságban jól el lehet ökörködni mellette. Nem könnyű étel, nem egészséges, de finom.
Hamburger: no ebből a "nagy" hálózatok kínálatát nem szeretem. A büfékben egészen jókkal találkozom. Rohanós étel. Töltsön, időveszteség nélkül. Otthon csak "burgert" készítek, "ham" nélkül, azaz a húst, de nem péksüteménybe teszem, hanem burgonyakörettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!