Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy tejellenesség?

Mi ez a nagy tejellenesség?

Figyelt kérdés
2014. aug. 26. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
tejellenesseg, lisztellenesseg, glukoz ellenesseg, minden szar, de szemely szerint nekem egy db ismerosom sincs aki allergias barmire az emlitettek kozul, megis az internet tele van veluk.
2014. aug. 26. 21:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Meg már mindenhol laktózmentes tejet árulnak, egyre több ismerősöm azt issza, mellette meg joghurtot, pudingokat, sajtot esznek ugyanúgy. Akkor mi értelme van?
2014. aug. 26. 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:
27%

Mi ez a nagy tejimádat, sok évtizede?

A laktózmentes dolgokra nem tudok mit mondani, az ilyen erőltetett nekem, mint a vega búzahús és a vegán sajt, de ez van. Én ha valamit nem eszem (pl. tejet), akkor nem eszem. Magtejet igen, mióta rájöttem, milyen finom :P Amikor elhagytam a tejet, akkor nem pótoltam semmivel.

2014. aug. 26. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Most divat a paleo diéta, azért hangoztatják annyian, hogy a tej és a gabona rossz.
2014. aug. 26. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Erőltetett a laktózmentes tej?

Nos egy laktózérzékenynek nem hinném, hisz örülhet, hogy megihatja, de fele áron, mint egy növényit.

2014. aug. 27. 09:47
 6/6 *Victorique* ***** válasza:
55%

A laktóz intolerancia és a laktózérzékenység két külön dolog! - előbbiről nem is tudtam, hogy létezik, de az orvos felsötétített róla.

Nekem is az első van, tehát feldolgozott formában (túró, tejföl, joghurt, stb.), főtt kajában, vagy késztermékben semmi bajom tőle, de simán tejnek vagy kakaónak nem bírom meginni (hányinger). És nem divatból. Viszont nekem ízre is finomabb :)

Ismerősök között van lisztérzékeny, sajnos. Neki mindenből speckót kell főzni, sőt, még külön edényeket is kell használnia, ami jó nagy macera.

Aki nem betegség miatt használja ezeket, lehet egyszerűen csak ízlik nekik, vagy úgy gondolják ettől egészségesebben tudnak étkezni. Mondjuk ebből a lisztet meg a cukrot logikusnak is tartom.

2014. aug. 28. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!