Mi ez a nagy "tejellenesség" manapság?
Olvastam én is pár cikkben, hogy nem megfelelő az emésztőrendszerünk a tej fogyasztásához stbstb. De az elmúlt hónapokban mindenhol azt olvasom, hogy a tej méreg, semmi tejet/tejterméket ne fogyasszunk stb.
Nem értem. Ami 1000 évig jó és egészséges volt az hogy lett egyszeriben ilyen egészségtelen? Én gyerekkorom óta iszok reggelente egy nagy bögre tejeskávét. Nagyon jól esik és semmi gondom nincs tőle. Ha beteg vagyok vagy csak rossz a kedvem egy bögre meleg tej mindig jól esik. Nem hiszem el, hogy ez ennyire káros. Ez megint valami "divatpara" vagy mi?
Ahogy előttem is írták, mindig van valami új, ami éppen az ördögtől való. :)
Ha megnézed az elmúlt cirka 10 év híradásait, cikkeit, tulajdonképpen MINDENRŐL megjelent már, hogy valamilyen formában rákkeltő, káros, tehát ne egyél és igyál semmit, maximum levegőt. Illetve bocsi, az is szennyezett, tehát a legbiztosabb, ha felkötöd magad (lehetőleg biokötéllel), az tuti egészséges lesz. :)
Szóval veled értek egyet, nem hiszem, hogy a reggeli tejeskávé visz minket a sírba. Meg kell találni az aranyközéputat, szelektálni a rengeteg infot, ami mostanság felénk árad.
Most ez van soron :)
Én továbbra is iszom tejet és eszem tejterméket. Persze nem csak azt és nem óriási mennyiségben. Szerintem az a legjobb, ha mindent eszünk, csak odafigyelünk az arányokra.
Nehogy törődj egy percig is, ezekkel a marhaságokkal, amiket az élelmiszerekről időnként állítanak.
Én is iszom minden nap tejet, eszem joghurtok, sajtot, vajat, túrót, szóval mindent, ami egy tehéntől, kecskétől vagy birkától készülhet tejtermék néven, vagy csak kifejve.
házit is, boltit is, mikor mi kerül az asztalra.
soha semmi bajom még nem származott belőle, pedig már nem vagyok csecsszopó korban...
Csak emlékeztetőként.
Egy időben a tojás volt a közellenség,(kolesztetrin bomba, stb)napjainkban "bizonyítottan" a legtisztább fehérjeforrás.
Erről ennyit.
Kölyökkoromban drága nagyapámmal reggelente olyan csupor tejeket bevágtunk vastag szelet fehér kenyérrel, hogy ihaj.
Mégis csak két fülem van, nem négy vagy öt...))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!