Az étcsokoládé tényleg jó az agynak?
Igen, nagyon egészséges. Tele van polifenollal a kakaó, amik antioxidánsok, teobromin tartalma élénkíti a vérkeringést (így az agy vérellátása is javul), valamint 20 - 25 %-ban protein, és 12-20%-ban kakaóvaj, mely értékes egészséges telített rövid szénláncú zsírsavakat tartalmaz tartalmaz.
Ezt fejtsd ki kérlek, hogy érted, hogy "kimennek a kakaóbabból a vitaminok és az értékes összetevők"?
Biztosan nem. A csokoládékészítés során alkalmazott hőmérséklet nem alkalmas a kakaóban lévő polifenolok elbontására, emiatt ne aggódj. Ami a kakaóvajat illet, olcsóbb, hitványabb minőségű csokoládékban (tejbevonó massza készítmények) zsírszegény kakaót alkalmaznak, mivel az így nyert kakaóvaj fontos élelmiszeripari alapanyag. Míg a minőségi csokoládék összetevői között általában olvashatod a kakaótartalom mellett a kakóvaj szót is. A zsír selymessé, bársonyossá teszi a csokoládét, csakúgy, mint minden ételt.
Az egészség érdekében célszerű minél magasabb kakaótatalmú csokoládét fogyasztani, ezekben a cukor is jóval kevesebb, mint tejcsokoládé társaikban. Régen nagyon sok tejcsokit megettem, de ma már szinte csak feketecsokoládékat eszem különböző ízesítésekben, elvétve fordul elő, hogy tejcsokit eszem.
Valamint csokoládéfogyasztástól függetlenül beviszek napi 25 g tiszta, normál zsírtartalmú minőségi kakaóport, pusztán jótékony hatásai miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!