Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan jött az ötlet egyesekne...

Honnan jött az ötlet egyeseknek hogy bizonyos ételeket/italokat kitaláljanak?

Figyelt kérdés

Pl. a kenyér: hogy jött valakinek az hogy keverjünk össze lisztet, sót, vizet, meg hogy találták ki egyáltalán a kovászt?

Van valami történelmi áttekintés erről? Más is gondolkozott már ezen? Azt még értem hogy rájöttek hogy megsütve finomabb a hús, de hogy összekeverni egy csomó eltérő anyagot, és abból egy finom dolgot létrehozni... Nem tudom elképzelni, hogyan találhatták fel ezeket. Érdekes dolog, nem?

2014. aug. 19. 15:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kovászos uborkára is van ötletem:

Valószínűleg a kovászos uborkát már jóval megelőzte a sóban való eltevés télire. Régen hűtő hiányában amit lehetett, sóban tartósítottak. Eredetileg anyuka csak sós lében akarta eltenni az uborkát, de Pistike addig sündörgött az üvegek körül kenyérrel a kezében (mert hát más csemege akkor még nem volt) míg bele ejtette az egyik lefedetlen üvegbe. Erre a mama olyan ideges lett ,hogy lekevert egy nagy fülest a gyereknek, az üveget meg mérgiben kivágta az udvarra uborkástul, mondván ez már úgysem lesz jó, hisz szennyezett, nem állhat el télig.

Két nap múlva mikor kint sertepertélt, akkor jutott eszébe, hogy az üveg még mindig ott hever az udvaron, gondolta kiborítja a tyúkoknak, hátha megeszik. De amikor beleszagolt, azt mondta: Hejjnye ez nem is rossz szagú, sőt nem is büdös. Hát így keletkezett. :-) Elnézést, ma több agymenésem már nem lesz. megyek inkább főzni és közben elgondolkodom hogyan keletkezett a lecsós szelet. Mert hogy ma azt főzök.

2014. aug. 19. 16:29
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez tetszett :))
2014. aug. 19. 19:21
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

Örülök, hogy tetszett, nekem ez ma a kedvenc kérdésem, mert ezeken már én is sokat gondolkodtam :-)

Amúgy a válaszom után még tovább költöttem a sztorit miközben boltba bicikliztem:

Szóval a mama bele szagolt az üvegbe és rájött, hogy egyáltalán nem ehetetlen. Legalább is azt gondolta: "Jó lesz ez még a pesti úri népnek". (idézet: Indul a bakterház) mivel épp aznapra várta a látogatókat, akik megakarták nézni a tanyát.

Nem szándékozott a télire szánt friss zöld uborkábul adni nekik, ezért bepróbálkozott a ganyédomb mellé kidobott üveg tartalmával. hát az úgy megízlett a városiaknak, hogy nem győzték kérdezgetni a receptet. Persze sokat nem árult el az asszony, Pistikét főleg letagadta, de olyan híre ment a falusi uborkának, hogy azóta is így készítik az emberek.

2014. aug. 19. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!