Hagymamag mennyi idő alatt csírázik ki?
Ne haragudj az offért, de nincs bent a kontaklencsém, és homályosan látok, és ezt olvastam, hogy a "nagymama" mennyi idő alatt csírázik ki.
Kicsit megijedtem, hogy mit csinálhattál a mamáddal. :)
Reggel, este.
Az elképzelhető, hogy esetleg túl nagy vízsugárral öblítettem őket, és a csírakezdeményeződéseket mindig letörtem?
Nagyon érzékenyek a helyre?
Lehet, hogy a viz volt a gond, lehet, hogy a hőmérséklet.
Hagymát még nem próbáltam, mert sok helyen olvastam, hogy nagyon kényes.
én most lucernát növesztek, 3-4 nap kell neki, és nagyon finom, búzám is van, de annak most nagyon meleg van, berohadna.
"A vöröshagyma nem melegigényes növény: a magja már 4-5 °C-on csirázni kezd, és a növény a tenyészidőben 17-19 °C-on fejlődik a legjobban.(...)
A hagymamag vetésének ideje is márciusban van. A magvak lassan csiráznak, és két-három hétre van szükségük a kikeléshez."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!