Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem "hízik" (szaporodik) a...

Manyabanya kérdése:

Nem "hízik" (szaporodik) a kefírgombám. Mi lehet a baj, mit rontok el?

Figyelt kérdés
Már hat hete minden nap friss (felforralt, házi) tejjel etetem. 24 óránként leszűröm, megtisztítom, majd új tejbe teszem. Szépen működik, sötét helyen 24 óra alatt nagyon finom kefírt készít nekem. Mégsem hízott, szaporodott semennyit sem. Mi lehet a gond? Akitől kaptam, vízben adta oda, majd hűtőben tárolódott néhány napig, mire eljutott hozzám. De ennek már 6 hete. Történt már veletek hasonló? Mit lehet ilyenkor tenni?

2014. aug. 13. 07:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Hű, én sima bolti tejből csináltam, hűtőben tartottam, és úgy is nagyon gyorsan szaporodott. Nekem azt mondták, hogy semmilyen fém eszköz nem érhet hozzá, szóval ha esetleg fém szűrőt, vagy fém kanalat használsz a leszűréshez, válts át műanyagra.
2014. aug. 13. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
nem lehet hogy a tej forralása a probléma? próbáld nyers tejjel
2014. aug. 13. 16:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát a bolti tejeket is pasztőrizálják, felforralják, nem? Mondom, nekem sima bolti 2,8%-ossal is sikerült. Szerintem nem az lesz a probléma... bár ki tudja :)
2014. aug. 13. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a fém eszköz lesz a ludas.
2014. aug. 13. 20:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem, nem érintkezik semmilyen fémmel. Ez tuti nem lehet gond. :(

Ha nem élne, akkor kefírt sem gyártana nekem, nem igaz? Ha viszont él, miért nem szaporodik? Annyira azért nem tartom jól, nem érzi jól magát? Még a végén elkezdem szeretgetni, simogatni (az üvegét), hátha attól jobb lesz a közérzete. :/

Még egyszer köszi!

2014. aug. 14. 06:43
 6/6 anonim ***** válasza:
De aranyos vagy :) Biztos él, akkor tuti nem gyártana kefirt. Lehet, hogy neki kicsi a libidója :D
2014. aug. 14. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!