Szerintetek az jó ha minden nap megiszom egy pohár igazi tejet? Egészségesebb leszek, használ valamire vagy tök mindegy?
Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 08:24
1/7 anonim válasza:
az igazi tej egészséges, mert sok vitamin van benne. legegészségesebb a kecsketej.
ha lenne rá lehetőségem én is innám.
2/7 anonim válasza:
Szia! A tejjel kapcsolatban megoszlanak a vélemények tudományos körökben is. Van aki azt mondja, hogy nem egészséges, hiszen egy másik élőlény kölykének lett "kitalálva". Olvastam erről, és hogy hátrányai vannak a szervezetünkre nézve, azóta csak kevés tejterméket fogyasztok. Ami viszont nem vitatott, hanem biztos, az az, hogy az elmúlt 100 évben a tej vitamintartalma radikálisan lecsökkent, nagyjából 5%-a maradt meg a réginek.
3/7 anonim válasza:
Inkább napi 1 dl minőségi vörösbor !
4/7 anonim válasza:
A tej egészséges.Emberek milliói isznak naponta tejet,és nincs tőle semmi bajuk.Amit újabban állítanak,azok nagyrésze ostobaság.A bolti tejek között biztosan van,amelyik már nem tej pl. a 1,5 %-os,de a házi tej az biztosan jó.A szomszéd bácsi pl.92 éves,és a még most is naponta megiszik egy liter tejet.Én is iszom meg a családom is naponta tejet.Ha mindig a tudósokra hallgatnánk,akkor nem ehetnénk semmit.Ma azt mondják valamire,hogy nem egészséges,pár év múlva pedig az ellenkezőjét.Én inkább hiszek a tapasztalatoknak,mint nekik.
5/7 anonim válasza:
A "nincs tőle semmi bajuk" nem olyan biztos. Nem feltétlenül könnyen észrevehető az összefüggés egy probléma és a tejfogyasztás között. Lehet például emésztési probléma, gyulladás vagy allergia, amire kihatással van a tej (elősegíti a létrejöttét), de ez olyan szembetűnő.
Itt van például egy cikk a tejről:
Ám ne értsetek félre, én nem azt mondom, hogy a tej "mérgező", és néha én is fogyasztok.
6/7 anonim válasza:
Bocsánat, "ez NEM olyan szembetűnő"-t akartam írni.
7/7 anonim válasza:
Tévhit, hogy a tej egészséges. nem tudjuk megemészteni, sok betegség emiatt alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!