Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha nyaraltok, mit vacsoráztok?

Ha nyaraltok, mit vacsoráztok?

Figyelt kérdés
Apartmant bérlünk a Balaton partján. Konyha van, 2 főzőlappal, sütő nincs. A reggeli mindig: virsli, tojás, müzli, tej, kakaó, tea ... az ebéd általában bisztroban vagy étteremben van. A vacsi a kérdés: ti mit adtok a családnak ilyenkor? Férj/gyerek lényegében mindenevő, ezzel nincs gond. Ötleteket várok, könnyű és gyorsan elkészíthető nyaralós vacsira.

2014. jún. 26. 20:44
 1/6 anonim válasza:
75%
Teszta valamilyen szosszal
2014. jún. 26. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ha nyaralok akkor 1. (és ez van többnyire) félpanziót kérek, 2. (ha az előbbi túl drágán van, vagy nincs - néhány panzió nem vesződik vele külföldön se) akkor éttermezek.


Otthon soha nem járok étterembe, de ha nyaralok, akkor nem főzök. Soha. Nincs kivétel és pont.


Vacsinak:

-tükörtojás virslivel (Előnye, hogy gyorsan megvan,és meleg kaja.)

- veszel akármilyen húst és megsütöd otthon, lefagyasztod és a főzőlapon kiolvasztod

-sült oldalas, csirkecomb hidegen(az oldalas zsírjában eláll, nem egy diétás kaja, de gondolom ilyenkor nem a fogyókúra körül tekereg az ember agya)


- Ha a pasid pecás(vagy te pecás vagy), akkor a fogott halat is el lehet készíteni.

-Nem kell feltétlen "puccos" helyen enni, a Balaton-part ilyenkor nyáron tele van gyorskajáldákkal(nem, nem Mekire gondolok), hanem olyan helyekre, ahol lehet - az éttermi áraknál vitathatatlanul olcsóbban- lángost, hecket (ennek a halnak a Balatonhoz semmi köze, tengerben fogják, a Balatonon csak eladják) , csöves kukoricát, hotdogot, pizzát(persze ne pizzériai minőségűre számíts) enni. Ez azért messze olcsóbb, mintha beülsz egy étterembe, ahol kijön a pincér, és kiszolgálnak. Ott kötelezően elvárják a borravalót, itt nem(Én a lángososnál ki szoktam fillérezni, nem, ilyen tömegkajáldásoknak nem adok egy petákot se pluszba. )

2014. jún. 26. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Mi mikor lementünk hosszú hétvégére, májrémes zsömit vacsiztunk, vagy felvágottasat. Általában későn értünk vissza a campingbe (túra, városnézés, mászkálás, ücsörgés a parton,...), így evidens volt ez a megoldás.


Tudod, mint a fesztivál, ott is a zsömit ettük - a harmadik nap után már gyűlöltük és rá sem bírtunk nézni; hát kb. most is, hazajöttünk és KOLBÁSZ, SAJT, bmit, csak májrémet és csokis kekszet ne :)

2014. jún. 26. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Hat, ha mar fozunk nyaralaskor, akkor bogracs vagy grill, szalcsiutes. Ezeket lehet tobb napig is enni. De nyaralaskor soha ne allunk a konyhaban.
2014. jún. 27. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a szalcsi... nem tudni magyar?
2014. jún. 27. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is éveken át hasonlóan nyaraltam a családommal önellátós apartmanban.

csak néhány , ami eszembe jutott, mivel ott is 2 égős gáz volt, sütni nem lehetett.Ebédet én sem főztem, mert valahol strandon, vagy kiránduláson ettünk valamit.

Amit simán meg lehet csinálni - persze, ha ragaszkodtok meleg kajához - hamar, pl, ha csilisbab alapot a hússal, paradicsommal még otthon megfőzöd, és lefagyasztva viszed. csak egy konzervbabot kell hozzáönteni és mellé krumplit sütni, vagy rizst, tésztát adni, ami a másik lapon nagyon hamar elkészül.

brassói is hamar elkészül, egyik serpenyőben a hús sül, másikban a krumpli.

Itt említenék egy egy nagyon bevált krumplisütési módot (forrás Doboszolitól, áldom is érte )feltéve, ha lesz mikró. tegyük fel, hogy lesz :) akkor a kockára vagy hasábra vágott krumplit leszárítva, maxon mikrózzuk 5-6 percig, majd forró zsiradékban süssük pirosra.

kívül ropogós, belül omlós puha a krumplink nagyon rövid idő alatt. ezt akár önmagában is el tudom képzelni esetleg minőségi sült virslivel, kolbásszal.

Friss főzelékeket is készíthetsz rövid idő alatt, szintén virslivel, kolbásszal.

Édesnek persze ott a palacsinta, de császármorzsát is süthetsz serpenyőben.

Vagy reggel elkészítesz egy lábas tejberizst, ami estére hidegen lekvárral, kakaóval, gyümölccsel is lehet egy vacsora.

bundáskenyér, vagy toastkenyér megkenve finom kenőmájassal, 1-1 összeragasztva, átlósan elvágva és úgy tojásba forgatva kisütni. tetejére még forrón reszeltsajt.

Ha van szabadtéri sütés-főzés lehetőség, azt ki ne hagyd.

a bográcsos kaják egész sorát meg tudod főzni, a paprikáskrumplitól a lecsón át a gulyás, halászlé, ízletes pörkölt.... és még sokan mások.

ha tűzrakási, vagy grillezési lehetőség van, az is adja magát, hogy kipróbáljátok.

A saslik talán az egyik legfinomabb, amit érdemes mindenképpen beiktatni.Sokféle, változatos alapanyagból elkészíthető.

Hidegek is szóba jöhetnek, tojáskrém, halkrém, finom körözött, amit magad készítesz.

Egy vacsorára egy tonhalas, zöldséges tésztasaláta is bekerülhet a menübe.

És, ha valóban sikerülne halat is fognotok, a paprikáslisztes ropogós sült kárász vagy keszeg, igazi balatoni élvezet:)

Már csak jó időt, és kellemes pihenést kívánok :)

üdv.

2014. jún. 27. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!