Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hársfavirágot szedtem teának....

Hársfavirágot szedtem teának. Hogyan kell tovább csinálni?

Figyelt kérdés
Szedtem egy kis zacskóval hársfavirágot. A murvalevéllel együtt szedtem le a fáról. Szárítani csak a virág részét kell vagy a levéllel együtt szárítjuk. A kiszáradásra kb 3hetet olvastam. Utána hogyan tovább? Az is érdekelne mennyi adag kell yx mennyiségű vízhez. Illetve hogy mikor mennyit és meddig érdemes fogyasztani a teából?
2014. jún. 19. 22:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Miután megszárítottad,tedd be üvegbe,és úgy rakd el.Inni bármikor lehet belőle,meg nem árt.Főleg este jó nyugtató hatása miatt.Mindamellett fokizza a szervezet védekezőképességét.
2014. jún. 19. 22:24
 2/3 anonim ***** válasza:

fokozza* :)

2014. jún. 19. 22:33
 3/3 JézusOm válasza:
100%
Együtt kell szárítani. Ha teát készítesz akkor 1 liter vízbe teszel 5 murvalevelet virággal együtt. Felforrásig főzöd. Utána 5-10 percig állni hagyod attól függően, hogy mennyire sötéten szereted a teát. Leszeded utána róla a teafüvet. Kiszűröd. Ízlés szerint ízesíted cukorral vagy más édesítőszerrel a teát, persze attól függően, mennyire édesen szereted. Mi otthon így csináljuk. :)
2014. jún. 19. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!