Mit szoktatok vásárlásnál megnézni a csomagoláson? Mi az, mait ha tartalmaz meg se veszítek az adott terméket?
Cukrot, glükóz/dextróz szirupot. Nyilván mindenki mást néz. Van aki sose fogyasztana édesítőszert, engem nem zavar. Ha a kenyérben színezék van, azt se veszem meg. Diétás cuccot nem veszek ha fruktózzal készül. Tojásból a mélyalmosat veszem. Tejből csak a "hagyományosat", ami már nem is mindenhol kapható, ESL nekem nem ízlik. Ételízesítőből az ízfokozó nélkülit.
De egyik se 100%-ig kizáró ok, ha épp olyanom van csinálok egy kis karamellát :); ha olyan boltban járok ahol csak az van, akkor megveszem a sima tojást meg az ESL tejet; évente egyszer, nyaraláskor meg a zacskós levest.
Nalam ezek az osszetevok, ami kizarja a vasarlast:
natrium-glutamat, aszpartam, szukraloz, es az etelszinezok szeles skalaja
de hiába olvasom el, azt se tudom mit jelent rajta ez meg az - nem is fogod, ha nem olvasol utana. En napokat toltottem a web bujasaval es (foleg) angol oldalakat olvastam a fenti osszetevok kulonbozo hatasairol. Meg most is neha talalkozom vmi kimondhatatlan nevu izevel, akkor azutan nyomozok egy kicsit, elolvasom a pro/contra oldalakat es eldontom magamnak, hogy maradhat, vagy ez is a "tilto" listamra kerul.
Persze ha vendegsegben megkinalnak vmivel, nem fogom vallatni a haziasszonyt, hgy mit csempeszett a kajaba, de a nagybevasarlaskor ugyelek arra, hogy a fentiek ne keruljenek a kosarba.
Nekem egyszerű. Ha van csomagolása, szinte 100%, hogy nem veszem meg. Szinte esélytelen, hogy ne kössek bele valamibe. Kizáró ok a glutén, a laktóz, a szója, a glükóz-fruktóz szirup, a hidrogénezett növényi zsiradékok, az édesítőszerek, lehetőleg cukor se legyen benne... :D Natrium-glutamát, természetesen, úgyhogy a sima bolti fűszerkeverékek sem játszanak.
Inkább alapanyagokat veszek, zöldség, gyümölcs, tojás (csak háztól s lehetőleg ismerjem a tyúkokat, bár a tojás minősége nekem el szokta árulni, hogyan tarthatják őket), olajos mag, innentől már nem halok éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!