Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt puhul meg a...

Mennyi idő alatt puhul meg a körte?

Figyelt kérdés
Ha még nem annyira puha.Pár nap?Vagy elég egy nap is?Esetleg egy éjszaka?És,jobb ha szobahőmérsékleten van,vagy ha a spájzban?

2014. máj. 25. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy ha veszek egy pár szemet, csak annyit rakok ki az ebédlőbe amennyit megeszünk. A többi a melegen ne löttyenjen össze, így a hűvösebb spájzban hagyom. Pár nap alatt megérik jobban, és sajnos hamar romlani is kezd. Már vásárlásnál is inkább a félkeményeket választom aminek már nem sok kell a teljes puhulásáig.
2014. máj. 25. 21:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a gyors választ!

Remélem hamar megérik,megpuhul.

Egyébként jelenleg a spájzban vannak. :)

2014. máj. 25. 22:04
 3/4 lencsefőzelék ***** válasza:
93%
Az attól függ, hogy milyen fajta. Án szinte egész télen Bosc kobakot vettem, és az se mindegyik ugyanannyi idő alatt puhul meg. Ez a legutóbbi egy hét alatt is ugyanolyan kemény maradt, mint vásárláskor. Máskor pár nap alatt megérik szobahőmérsékleten, néha egy hét is kell neki. A Vilmos már sokkal hamarabb megpuhul, de azt ilyenkor Argentínából hozzák, míg a Bosc kobakot Olaszországból, az mégiscsak közelebb van. Jó magyar körtét ősszel lehet venni, akkor érik.
2014. máj. 26. 01:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Másodiknak is köszönöm,ment a zöld :)

Ma kint vannak a konyhában,szerintem akkor megpuhulnak hamarabb,mert jobban éri őket a nap,meg ott másabb a hőmérséklet.

2014. máj. 26. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!