Tejbegríz vagy tejberizs a kalóriakímélőbb?
Nem, számolok kalóriát, de ezért mégis jó lenne ha lenne valami halvány tudomásom a tejbegríz illetve a tejrizs kalória tartalmáról. Kisgyermekes vendégek jönnek és tudom, hogy a gyerekek mindkettőt nagyon szeretik (eléggé finyás típusok). Akkor melyiket ajánlanátok? A tejberizst basmati vagy barna rizzsel lehetségesek-e? Mivel tudnám helyettesíteni az "ellenségeket"? Milyen tejet vegyek? Cukor nád vagy barna cukor legyen? Receptet tudnátok csatolni?
A válaszokat köszönöm! :-)
Közel egyforma.
Rizs, gríz: mindkettő komoly vércukorszint emelkedést okozó keményítőforrások.
Gríz: glutén tartalmú
Tej: nagy inzulinválaszt kiváltó (írom ám az okokat miért nem esszük)
Nádcukor = barnacukor, nagy vércukorszint emelkedést okoz
A válaszom az, hogy mivel az ilyen ételeket fogyasztó gyermekek közül kerülnek ki a cukorbeteg és autoimmunbeteg, hormonzavaros, elhízott gyerekek, ezért kérlek szépen nagyon alaposan gondold át tényleg ilyet adsz-e nekik.
Nincs jogom beleszólni, de adjatok nekik gyümölcsöket.. Ne engedjétek hogy a mocskos iparok elérjék amit akarnak, eladják nektek a semmitérő termékeiket mint 'élelmiszerek' és megbetegedjetek ezektől. Ezt akarják, kérlek legyetek engedetlenek, a saját érdeketekben!
Köszönöm, és vigyázzatok magatokra, vigyázz a gyermekeidre!
Sose feledd: nem az az ellenség amit el akarnak hitetni, ha közben ártatlannak tartott hétköznapi dolgok ugyan azt a hatást kiváltják a testünkből, akkor azok is károsak lesznek, csak ezt nem szokás így hangoztatni.
Sokkal természetesebb és jobb lenne igazából.
A tejbebigyók csak a változatos étkezés látszatát keltik, olcsók és mondjuk laktatók, de hát ennél muszáj tovább gondolni a dolgokat. Anyáknak pedig nagy felelősség is!
:)
Ha egy vendég kisgyerek kap egyszer a vendégségben egy kehely gyümölcsös tejberizst, az ég egy világon semmi ártalmasat nem teszel vele.
És cukkinifasírttal nem fogsz nekik nagyon a kedvükbe járni, esetleg a desszert előtt.
Azért nem kell túlkomplikálni egy gyerekes vendéglátást szerintem...
Jaaa hogy vendéglátás.
Akkor kicsit túlbonyolítottam a kérdést, bár a zöldséges finomság jobbnak tűnik, de ha ők esznek tejet akkor nyugodtan mehet nekik. Mert úgyis eszik.
Akkor nem szóltam! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!