A tisztított víznek miért van rossz íze? Lent részletesen
Sziasztok!
Nekünk már évek óta van víztisztítónk és nagyon elégedettek vagyunk a géppel. Igaz, nem a "Z" betűs cég gépéről van szó.
Az előbb megnéztem a "Z" betűs cég honlapján a víztisztítójuk belső felszereltségét. Kérdésed olvasásakor arra tippeltem ugyanis, hogy esetleg az ásványi anyag visszapótló patron általi "visszasózás" (ásványi anyaggal ellátás) ízét érzed, de ha jól láttam a weboldalon az ábrát, akkor abban a "Z" készülékben nincs is ilyen patron. Tehát akkor nem annak az ízét érezheted...
(Mi a saját gépünkbe tehetnénk ilyen patront, de már régóta nem teszünk, szerintünk felesleges. Amikor megvettük a készüléket, muszáj volt egy olyan ásványi anyag visszapótló patron is megvenni és beletenni, de azóta nem vettünk újat.)
Azt vettem észre a vízfogyasztók ízlelésén, hogy ugyanazt a (után)tisztított vizet nem észleljük egyformának!
(Volt egy ismerősöm, alkoholista, nagyon sokat dohányzó, ő keserűnek érezte azt a vizet, amit mások édesnek (?) vagy íztelennek éreztek (nem dohányzók, nem alkoholisták, esetenként vegák).
Amúgy én íztelennek érzem most a vizünket, de épp most cseréljük a sok szűrőt és a membránt, kíváncsi vagyok, hogy más ízt fogok-e érezni csere után.
Sajnos arra már nem emlékszem, hogy amikor az ásványi anyagos patron még tele volt, akkor milyen íze volt a víznek. Már 8 éve van meg a gépünk.
Szerintem azon is múlik, hogy az ember milyen ízűnek érzi a vizet, hogy alapból milyen a nyála pH-ja (pl. el van savasodva a szervezete), az ízérzékelése, stb.
Írtad, hogy a tiszta források vizét íztelennek érezted, így akkor valószínűleg a víztisztítótok vizét is íztelennek kéne érezned.
Nekünk is fordított ozmózisos (R/O) elven működik a gépünk, de jóval több elő- és utánszűrő van a gépen, mint a "Z" gépében.
Azért, ha már megvettétek, a helyedben utánajárnék, hogy jól van-e összerakva, vagy valami baja van-e, mert csak jó tiszta vizet inni. Hátha összerakási hiba fordult elő, vagy más megoldható probléma.
Nem tudom, hogy mikor vettétek a gépet, esetleg az is előfordulhat, hogy szűrőket és membránt kéne cserélni?
Szívesen adnék a mi vizünkből, hogy össze tudd hasonlítani az ízét a ti vizetekkel és a tátraival. :-)
Nincs a környezetetekben valaki, akinek van nem "Z" víztisztítója? Esetleg letesztelhetnéd azoknak az ízét.
Ilyen van nektek? [link]
Összefoglalva, szerintem a tisztított víznek egyáltalán nincs rossz íze általánosságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!