Amennyi rizs itt van a képen, az tényleg lehetséges, hogy 100 gramm? Mert a mérlegem annyit mutat, de sztem rosz a mérleg. Mert ez meglepett, ami a képen van.
2014. máj. 10. 17:44
2/10 A kérdező kommentje:
És azt írja, hogy 100 g rizs, az 79 g körüli szénhidrátot tartalmaz, de az nem szárazon? vagy főzve is 100 gramm az 97 g szénhidrát?
2014. máj. 10. 17:46
3/10 A kérdező kommentje:
Rosszúl írtam, nem 97 hanem 79..
2014. máj. 10. 17:46
4/10 savanyújóska válasza:
Hát, neccesen, de meglehet, 10 deka nem olyan sok. Főzés közben meg a szénhidrát nem párolog el, szóval az marad, a rizy szénhidrát, pont. (Bár szerintem érzésre a kenyérnél talán jobb.)
5/10 anonim válasza:
100 gramm nyers alapanyagra vonatkoznak a megadott értékek.
Ez szemmel láthatóan nem 100 gramm nyers rizsből készült.
A rizs kétszeres mennyiségű vizet vesz fel főzéskor.
a nyersanagyból indulj ki, ha tudod, hogy mennyiből főztél "x" adagot.
7/10 anonim válasza:
A 10 deka a nyers rizsre vonatkozik. A rizs csomagolásán is megtalálható a kalória értéke, ami szintén a nyers állapotra vonatkozik.
8/10 anonim válasza:
A rizs felvesz egy csomót abból a vízből, amiben főzöd. Egy marék rizsből több adag lesz megfőzve. A kalóriaértéknél a súly a nyers, száraz rizsre vonatkozik.
9/10 anonim válasza:
Ez a képen 100 g FÖTT rizs, ami megfelel kb 30 g nyersnek. Ebben az esetben helytálló a megadott érték.
10/10 anonim válasza:
Úgy saccolásra: 100 g rizs kb 1 dl, a nyers is, meg a fött is - de az uóbbi esetben 100 g fött rizs az 1 dl, nem az 1 dl nyers rizs megfözve.
A képen 100 g fött rizs van, nem pedig nyers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!